Najnovije

HRVATICA BEZ MILOSTI PREMA SVOJIMA: Pre ću da čuvam ovce u Lici nego da letujem na Jadranu!

"Prošlo leto sam se zaklela da više neću letovati na Jadranu, taman išla peške do Durmitora ili se sama pentrala po Velebitu, sve može samo ne masovni turizam na dalmatinski način", izjavila je jedna Hrvatica koja je bila ogorčena hrvatskim plažama.

Jedna od plaža u Hrvatskoj (Foto: Jutjub)

“Budući sam odrasla u Dalmaciji, nikada ranije nisam ni pomišljala na život bez barem dve nedelje najlepšeg mora, ali, nakon prošlogodišnjeg iskustva, naprosto tu golgotu ne želim još  jednom sebi da priuštim. Ako treba idem u Grčku, Crnu Goru, bilo gde… Letovaću u šatoru na Velebitu, čuvaću ovce u Lici, ali u rodnoj Dalmaciji više izigravati budalu neću", napisala je ona.

Kaže da je ogorčena i cenama na hrvatskom primorju.

"Neću nikada da zaboravimi osećaj potpune nemoći i gubitništva kad su mi u jeftinom kafiću na plaži u Jezerima na Murteru naplatili 5 komadića najjeftinijeg sira i šaku španskih maslina 9 evra. Dok sam tako sedela na tipičnom jeftinoj beloj stolici i prstima prebirala masline po plastičnom tanjiru, počela sam da osećati kako mi se filmski na čelu, poput kakve stigme, pojavljuje slovo „ L“ kao „luzer“. Kafić je to na plaži, ali to plaže videlo nije. Dakle, nije u pitanju ni šljunak, ni pesak, već obična usijana betonjara, odnosno cementirani plato po kojem između tesno naslaganih peškira na temperaturi od plus 40 skakuću gologuza deca, a uši ti paraju roditelji koji za njima viču na raznim jezicima. Mira nije bilo ni za lek, a hladiti se moglo eventualno ledom, kad bi ga bilo, jer u kafiću iz nekog razloga je čak i struje nestalo”, piše ona i nastavlja:

“Naše divno Jadransko more toga se dana bojom, izgledom pa čak i temperaturom minimalno razlikovalo od betonskog platoa, kojeg smo zvali plažom. Bila je to jedna mutna, mlaka i bučna bara, u koju ne znaš zašto bi ulazio, osim ako baš ne želiš izgrepsti tabane oštrim kamenjem. Izmoždena bukom, vrućinom, komarcima i muvama odlučila sama utehu potražiti u jednom od najbolje ocenjenih tamošnjih restorana, ali čak i to je bilo čista prevara”.

Ova Hrvatica je iznela i loše iskustvo sa Visa.

“Šta bi tek bilo da sam kojim slučajem odlučila da odem na Vis? Samo za prevoz automobila trajektom, kada bih ga imala, platila bih oko 150 evra, a gde je još 60 evra goriva do Splita i nazad te 400 kuna putarine, a onda prelazimo na ostrvske cene hrane. Nedelju dana skromnog smeštaja bi me koštalo oko 400 evra”, ističe ona i zaključuje:

“Brzinskim pogledom na ove iznose sasvim ja jasno da bi me nedelju dana ovakvog letovanja na Visu koštao otprilike jednako kao mesec dana na nekom azijskom ostrvu. Jedino problematično je što je u ovo doba godine u Aziji kišna sezona, ali iz mog dosadašnjeg iskustva to i nije nešto što može bitno pokvariti pustolovan odmor na egzotičnoj lokaciji”.

Izvor: 100posto. hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA