Najnovije

PEKING IZDAO SAOPŠTENJE KOJE SE MNOGIMA NEĆE SVIDETI: Evo šta Kina ima da kaže o nuklearnom naoružanju Irana!

Iran je potvrdio da ostaje u okvirima Sveobuhvatnog zajedničkog plana akcije (Nuklearni sporazum)  u vezi s iranskim nuklearnim programom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

Kineska i Američka delegacija (Foto: Jutjub)

Direktor Odeljenja Ministarstva inostranih poslova Kine za kontrolu naoružanja Fu Cun je naveo da Kina ne prihvata stav SAD o anuliranju iranskog izvoza nafte. 

„Kina je protiv jednostranih sankcija i za nas je energetska bezbednost veoma važna. Uvoz nafte je krajnje važan za kinesku energetsku bezbednost i kineski narod. Ponoviću, ne podržavamo politiku SAD o svođenju izvoza iranske nafte na nulu“, odgovorio je predstavnik Ministarstva na pitanje novinara da li će Peking nastaviti da kupuje naftu od Teherana.

Stalni predstavnik Rusije pri Međunarodnog agenciji za atomsku energiju i međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov rekao je da je zasedanje komisije za Zajednički sveobuhvatni plan dejstava završeno bez posebnih pomaka, ali da su svi učesnici potvrdili privrženost nuklearnom sporazumu.

„Sastanak zajedničke komisije koji je održan danas u Beču možemo opisati kao prilično zadovoljavajući. Nije doneo neke posebne pomake, ali nije ni propao. Svi učesnici su potpuno privrženi Zajedničkom sveobuhvatnom planu dejstava, bez obzira na teškoće“, napisao je Uljanov na Tviteru.

SAD i Kina zakopavaju ratne sekire! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA