Najnovije

ZORANU MARJANOVIĆU PRETI ROBIJA 40 GODINA: Evo šta mu stavljaju na teret u trećoj optužnici!

Viši sud u Beogradu potvrdio je treću po redu optužnicu protiv Zorana Marjanovića (40), kojom se tereti za brutalno ubistvo supruge, pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33).

Zoran Marjanović (Foto: Jutjub)

Za teško ubistvo koje mu se stavlja na teret, Zoranu preti kazna od 40 godina zatvora.

- U optužnici se navodi da je Zoran Marjanović suprugu ubio na svirep i podmukao način, dok je u blizini stajala njihova ćerka, tada petogodišnja Jana. Prema optužnici, njih troje su se kobnog 2. aprila 2016, oko 17 sati, dovezli "mercedesom" do rampe stadiona u Crvenki kod Borče. Jelena se popela na nasip i počela da trči, a ubrzo za njom krenuli su Zoran i Jana. Kada su se sreli na oko kilometar od mesta na kom je ostao parkiran automobil, kako se navodi, iskoristio je njeno poverenje, namamio je da se spusti sa nasipa ka kanalu, dok je dete ostalo da ih čeka - otkriva sagovornik navode najnovije optužnice.

Prvo se svađali

Ubistvu Jelene, kako piše u ovom dokumentu, prethodila je svađa sa suprugom, tokom koje ju je on ubo u teme i lakat. Nesrećna žena pokušala je da pobegne trčeći preko trave, paralelno s kanalom. Tokom bežanja, ispali su joj desna patika, mobilni, kao i gumica za kosu.

- Pokojna je, kako se navodi, potom skrenula ka kanalu, blizu kog ju je Zoran sustigao, strgao joj gornji deo trenerke, ali je ona uspela da pobegne tako što je ušla u kanal s vodom. Kako je navelo tužilaštvo, u trenutku kada je Jelena ugazila u vodu, a on bio na travi, počeo je da joj zadaje udarce u glavu. Dok se nalazio iznad nje, zadao joj je više udaraca i time joj naneo višestruke prelome lobanje usled kojih je Jelena preminula, ali je pre smrti udahnula vodu iz kanala. Predmet kojim je, kako se sumnja, ubio suprugu, nije naveden u optužnici - dodaje sagovornik.

Optužnice vraćane

I na ovu, kao i na prethodne dve optužnice koje su vraćane na dopunu, odbrana ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

- Apelacioni sud može da prihvati žalbe Zoranovih advokata i optužnicu ponovo vrati na dopunu ili da je potvrdi. Ukoliko je potvrdi, Viši sud u Beogradu zakazaće početak suđenja - kaže izvor i podseća da je prethodni put kada je ovaj sud optužnicu vratio na dopunu naložio dopunsko veštačenje tragova krvi u "mercedesu", veštačenje DNK tragova ogrebotine na Zoranovoj ruci, kao i dopunsko vremensko-prostorno veštačenje. Takođe, po nalogu ovog suda, maloj Jani dodeljen je advokat po službenoj dužnosti.

Marjanović: Istina će izaći na videlo

Zoran Marjanović juče je bio nedostupan, ali je posle podizanja treće optužnice rekao da nije iznenađen, ali da veruje da će sve jednog dana izaći na videlo.

- Posle svega što sam preživeo u protekle tri godine, ni kriv ni dužan, ništa me više ne može iznenaditi. Bog sve vidi. Tako će jednog dana na videlo izaći sve klevete, fabrikovanja i nameštaljke kovane protiv mene i moje porodice. Od istine niko nije uspeo da pobegne, jer Bog je istina i štiti pravednike - poručio je optuženi Marjanović i dodao da ne zna ko je ubio njegovu suprugu.

Advokat Stefan Jokić: Žalićemo se

Stefan Jokić, advokat odbrane Zorana Marjanovića, kaže da oni još nisu obavešteni da li je optužnica prihvaćena, ali da će svakako podneti žalbu.

- Mislim da to nije moglo tako brzo da bude, ali ako i jeste tačno, mi kao odbrana imamo tri dana za žalbu. Sledeći korak biće da vidimo na osnovu čega je veće Višeg suda potvrdilo optužnicu, da analiziramo rešenje i na osnovu te analize uložićemo žalbu - rekao je Jokić i dodao da se odbrana nada da će Apelacioni sud napokon staviti tačku na predmet.

- Ne postoji nekakav strah kod odbrane, jer ne može se nekom nametati krivica u 21. veku, a posebno ne u zemlji koja ide ka EU - objasnio je Jokić.

Izbio požar na Marakani. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA