Najnovije

AMERIKANCI UPOZORILI DAČIĆA: Neka razmisli o svojim postupcima!

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu reagovala je na postupak ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koji se priključio internet izazovu i na novčanici od 100 američkih dolara ćirilicom ispisao “Kosovo je Srbija” i potpisao se.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: ”Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima- navodi se tim povodom u odgovoru Ambasade SAD u Beogradu za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Dačić je ranije objasnio da su ga organizatori pozvali da se priključi.

“Pozvali su me da se priključim akciji koja se vodi na društvenim mrežama. Nisam imao strani novac, a ti koji su me zamolili dali su mi 100 dolara da na njima napišem, što sam i uradio – na ćirilici i potpisao sam se”, rekao je Dačić i dodao da to, inače, uvek i radi na ćirilici.

On je napomenuo i da iako je za pisanje koristio dolare, ova akcija nema veze sa SAD, i da bi reči “Kosovo je Srbija” napisao na novčanici svake zemlje koja tvrdi suprotno.

Srbija o 1. oktobra pristupa Evroazijskoj uniji, više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA