Najnovije

PUTIN URNEBESNO: Nisam "svadbeni general" da me zovu svuda, imam dovoljno posla ovde!

Predsednik Vladimir Putin, govoreći o odsustvu poziva na događaje povodom 75. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji tokom Drugog svetskog rata, rekao je da Rusija takođe ne poziva sve i ne uvek, te da on nije "svadbeni general" da ga zovu svuda.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

„U vezi sa pozivanjem ili nepozivanjem - ni mi ne pozivamo sve i na svaki događaj, zašto bi mene obavezno svuda pozivali? Nisam ja dežurni gost? Imam dovoljno posla ovde. To uopšte nije problem“, rekao je Putin na sastanku sa urednicima stranih novinskih agencija, komentarišući odsustvo pozivnice u Normandiju.

„Ali ako biste se bavili nekom zaverom, možete zamisliti da su zapadni lideri hteli da ćućore jedan sa drugim pre nego što počnu bilo kakve kontakte sa nama“, dodao je Putin u šali.
 
„Bitno je nešto drugo - istina o istoriji i užasnoj tragediji koja je zadesila čovečanstvo tokom Drugog svetskog rata. To nikada ne smemo zaboraviti, ne smemo izdavati te događaje i izdati naše pretke, naše očeve i dedove. To ne treba da radimo“, dodao je Putin.

Amerikanci nazvali Severnu Koreju “otpadničkom državom”, pročitajte OVDE kakav je odgovor usledio.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA