Najnovije

HARADINAJ DOBIO "PACKE" OD MERKELOVE: Odmah se predomislio

Iako je u prvim izjavama govorio o velikom uspehu svoje posete Berlinu, tokom koje se sastao sa nemačkom kancelarkom i parlamentarcima, očito da je zapravo dobio "packe" od Merkelove!

Ramuš Haradinaj i Angela Merkel (Foto: jutjub)

Premijer tzv. Kosova, Ramuš Haradinaj, posle povratka iz Berlina i sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, izgleda da se predomislio o porezu na srpsku robu, jer je na konferenciji za medije rekao da nije isključena mogućnost da bude suspendovan na nekoliko dana do postizanja konačnog dogovora.

Iako je u prvim izjavama govorio o velikom uspehu svoje posete Berlinu, tokom koje se sastao sa nemačkom kancelarkom i parlamentarcima, očito da je zapravo dobio "packe" od Merkelove.

Haradinaj je rekao da nemačka kancelarka nije tražila da Priština ukine nametnute sto odsto uvećane takse na robu iz Srbije i da je dobio podršku za viznu liberalizaciju za građane Kosova.

Međutim, u zvaničnom saopštenju iz Kancelarmata, nijednom rečju nije pomenuta tema taksi i vizne liberalizacije, već samo da su Haradinaj i Merkel razgovarali o konačnom sporazumu između Beograda i Prištine i normalizaciji odnosa dve strane.

Takođe, indikativno je da Merkelova posle razgovora sa Haradinajem nije održala konferenciju za novinare, kao što je to bio slučaj sa Isom Mustafom, prethodnim takozvanim premijerom “Kosova”, već se sada sve završilo sa pomenutim saopštenjem.

U prilog tome, da je Merkelova od Haradinaja tražila ukidanje taksi, govori i njegova izjava po sletanju u Prištinu da nije isključio mogućnost suspendovanja taksi na srpsku robu "dok se ne pojavi beli dim".

Izvesno je da će vlada u Prištini suspendovati takse do 1. jula, za kada je zakazan samit u Parizu. Naime Haradinaj sada traži način da ovu odluku sprovede u delo, pošto je u svojim prethodnim izjavama istakao tvrd stav po ovom pitanju, čime je značajno podigao svoju popularnost na Kosovu i u biračkom telu.

Zašto Slavko Nikić traži azil od Prištine, saznajte OVDE

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA