Najnovije

Pada optužnica protiv bake Coke?! Ubistvo investitora na Zvezdari doživljava preokret!

Stojanka Stojanović Coka (71) koja je 2. septembra prošle godine ubila investitora Zorana Trifunovića (59) na Zvezdari u Beogradu, izgleda da je prava enigma za psihijatre, jer nikako ne mogu da se slože da li je ona uračunljiva ili ne!

Coka ubija investitora (Foto: Jutjub)

Zato je Apelacioni sud u Beogradu naložio Višem sudu da se preciznije izjasni o tome da li je Stojanovićeva u stanju da prati eventualno suđenje, jer je to ostalo nejasno i neodređeno.

Na prvom psihijatrijskom veštačenju je, naime, utvrđeno da je Stojanovićeva uračunljiva, dok je na drugom konstatovano da nije.

I pritvor sporan

Apelacioni sud je takođe naložio Višem sudu i da preciznije obrazloži razloge zbog kojih je Baba Coki, kako je prozvana u javnosti, produžen pritvor, u kojem se nalazi već devet meseci.

- Viši sud bi trebalo da na osnovu analize dva različita mišljenja veštaka psihijatara jasno ukaže da li je Stojanovićeva  uračunljiva ili nije. Prvostepeni sud je, naime, propustio da obrazloži kom nalazu daje značaj, a ta činjenica je presudna za dalje vođenje krivičnog postupka. Neophodno je i a se ponovo odlučuje  o produženju pritvora – istakla je portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Nepotvrđenom optužnicom, Coka se tereti za „obično“ ubistvo, za koje je zakonom zaprećena kazna zatvora od 5 do 15 godina zatvora. Ukoliko bi se utvrdilo da je ona „procesno nesposobna“ pravničkim rečnikom govoreći, postupak protiv nje bi morao da bude prekinut. U tom slučaju bi joj bila izrečena mera obaveznog lečenja u zatvorskoj bolnici.

Zločin koji je šokirao javnost desio se 2. septembra 2018. godine u blizini Cvetkove pijace, a ubistvo su zabeležile sigurnosne kamere.

Pucnjavi je prethodio dugogodišnji spor između stojanke i građevinskog preduzimača oko placa. Trifunović je hteo da na tom placu izgradi zgradu, na šta je imao zakonsko pravo, ali se Coka tome protivila, osporavajući mu vlasništvo.

Ako već UN neće, Moskva će sama kazniti ROSU! Nema oproštaja za pretučenog Rusa. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA