Najnovije

RAT BANDI MIGRANATA: Iskasapili Avganistanca zbog ilegalnih poslova?

Pripadnici MUP-a intenzivno tragaju za ubicom koji je nasmrt izbo migranta iz Avganistana Mubareza P. (17), čije je beživotno telo nađeno preksinoć u šumi kod prihvatnog centra u beogradskom naselju Krnjača. Samo dan ranije u Karađorđevoj ulici usmrćen je migrant Kamran Kan (21). Za taj zločin osumnjičena su dvojica sedamnaestogodišnjaka, od kojih je jedan Mubareza. Nezvanično, motiv poslednjeg ubistva nije samo osveta, već i borba oko nelegalnih poslova u vezi s prebacivanjem ljudi preko granice.

Migranti (Foto: Jutjub)

U Višem tužilaštvu, koje vodi istragu o oba slučaja ubistva migranata, u petak su rekli da ubijeni migrant u Krnjači jeste mladić za kojim se tragalo i koji je osumnjičen da je sa maloletnim sunarodnikom ubio Kana.

- Nadležni sve čine na rasvetljavanju oba zločina, a u vezi s prvim, jedan osumnjičeni je već saslušan i protvoren. On tvrdi da nije ubio Kana, a istraga će utvrditi šta se zaista dogodilo, odnosno ko je i zašto usmrtio mladića - rekli su nam u tužilaštvu. - Sa policijom radimo na utvrđivanju okolnosti koje su dovele i do ubistva u Krnjači.

Nezvanično, posle ubistva Kana, njegovi drugovi odlučili su da se osvete suparničkoj ekipi. Došlo je do svađe, a onda je "proradio nož". Mubareza je zadobio veliki broj ubodnih rana, više od 20, zbog čega je preminuo. Sa druge strane, kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, nije reč samo o osveti, već i o preuzimanju nelegalnih poslova u vezi s prebacivanjem migranata preko srpske granice.

Ovaj "biznis" je već duže vreme prisutan u Srbiji i među migrantima, i navodno, u njemu je odavno učestvovao Kan. Međutim, ni Mubareza, iako još maloletan, uopšte nije bio naivan. Kako nezvanično saznajemo, bio je svadljiv i nasilan. Početkom godine, hrvatska policija uhapsila ga je kada je sa grupom migranata pokušao da pređe granicu Srbije. Predat je našim vlastima i zbog onoga što je učinio bio je prekršajno kažnjen. Međutim, čim je izašao, nastavio je po starom.

Niko od migranata koje smo sreli nije želeo da komentariše tragedije koje su se dogodile njihovim sunarodnicima, kao ni nadležni i čuvari iz prihvatilišta. 

Traže stalni policijski nadzor

Svetlana Palić iz Komesarijata za izbeglice smatra da je ovaj događaj očigledna osveta za prethodno ubistvo.

- Zločin se nije desio u centru, već su zaposlene obavestili da je u blizini nečije telo. Zatražili smo da centar u Krnjači dobije stalni policijski nadzor. Imamo obezbeđenje koje kontroliše ko ulazi i izlazi, prozivke su obavezne svake večeri, ali ipak bi značilo da je i policija prisutna, jer je Krnjača specifična u odnosu na ostale centre. U njima, inače, nema nasilja ni incidenata. Konkretno, sve je mirno, nema napetosti niti uznemirenosti. Momci igraju kriket, fudbal, odbojku…

Prof. dr Danica Grujičić poslala oštru poruku NATO oficirima, pročitajte OVDE šta je poručila.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA