Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) SAZNALO SE GDE SU SNIMCI I MILIONI IZ ŠILEROVE! Ubistvo je nameštljka: Šiptara i Kuma šminkali crvenom farbom

Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, vođe zemunskog klana, koji su nađeni mrtvi u Meljaku 27. marta 2003, ubijeni su ranije, a njihova lica su našminkana svežom crvenom farbom da bi se prikazalo da su ubijeni iste večeri tokom obračuna s pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), kaže Goran Petronijević, advokat i bivši sudija Okružnog suda u Beogradu.

Šiptar i Kum (Foto: privatna arhiva)

On navodi da je ubistvo u Meljaku fingirano i da su Šiptar i Kum ubijeni na drugom mestu, a nakon toga doneti u dvorište tuđe vikendice u Meljaku.

- Oni su uhapšeni i mučeni, a onda doneti u Meljak. Pošto su imali podlive od prebijanja po licu, ubice su im stavile svežu crvenu boju, pošto se stara krv skorela, kako bi maskirali zločin i tako ih slikali. Verovatno su te večeri i ćorcima pucali po dvorištu ili u vazduh kako bi se pomislilo da je u pitanju obračun. Sve to liči na scenario nekog lošeg holivudskog filma - ističe poznati beogradski advokat.

On navodi da je sproveo svoju istragu jer je branio Sašu Pejakovića Peleta, jednog od osuđenih u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, koji je poslednji video žive Šiptara i Kuma.

- Treći dan posle ubistva, otišao sam u dvorište vikendice u Meljaku, ali nigde nisam našao tragove borbe niti pucnjave! Nije bilo nikakvih čaura, niti oštećenja na zidovima kuće, ograde i na stablima. Ni na travi nije bilo tragova krvi, niti bilo kakvog znaka da se tu dogodilo ubistvo. Uopšte nije bilo naznaka da su Šiptar i Kum boravili tamo - naglašava iskusni beogradski advokat, koji je obavio bezbroj uviđaja na Kosovu.

Petronijević dodaje da je suviše providno da je pored mrtvog Šiptara nađen ogroman puškomitraljez, jer je od svedoka čuo da su on i Kum nosili samo pištolje i poluautomatsko oružje.

- Nema nikakve logike da su prilikom bekstva nosili težak puškomitraljez čak iz Zemuna do Meljaka. Imali su i torbu sa nekoliko miliona evra, ali je ona nestala posle njihovog ubistva. Obojica su likvidirani kada su od njih saznali gde se nalaze kasete sa snimcima posetilaca Šilerove, kao i gde se nalazi njihov novac - kaže Petronijević.

Naredbu za likvidaciju dvojice vođa zemunskog klana dala je, kako kaže Petronijević, tadašnja demokratska vlast, jer su Šiptar i Kum mogli biti ključni svedoci u otkrivanju istine o ubistvu Zorana Đinđića.

- Naredbodavci i organizatori ubistva premijera Đinđića nisu želeli da oni živi dočekaju suđenje i da se sazna uloga dela tadašnje vlasti u atentatu - zaključuje Petronijević.

Meštani videli policiju oko 18 sati u vikend naselju

Meštani Meljaka su dan nakon objave da su u tom mestu ubijene zloglasne vođe zemunskog klana ispričali novinarima da je policijska akcija izvedena izuzetno brzo.

- Oko 17 sati smo gledali TV, kada je počela da pristiže velika kolona policijskih automobila. Bilo ih je i u džipovima. Rekli su nam da ne napuštamo kuće, koje nisu pretresali. Uputili su ka vikend-naselju, koje je u to doba godine uglavnom pusto. Međutim, oko 18 sati smo začuli pucnje. Bila su to dva kratka rafala i pojedinačni pucnji - pričaju meštani. Zanimljivo je da je policija tada saopštila da je akcija hapšenja počela posle zalaska sunca, da je trajala sat i po i da je završena u 20.40, kada su „zemunci“ ubijeni.

Rusija sprema osvetu Šiptarima na Savetu bezbednosti! Sve je spremno za rat za Kosovo u NJujorku. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA