Najnovije

SRAVNIĆE NAS SA ZEMLJOM: Tači i Haradinaj dali zeleno svetlo - ruši se jedna od najvećih srpskih svetinja!

Lažne "kosovske institucije" planiraju da sruše Saborni hram Hrista Spasa u Prištini i da na njegovom mestu podignu takozvani "muzej genocida".

Ramuš Haradinaj i Hašim Tači (Foto: jutjub)

Ovaj sramni predlog navodno stigao od predsednika studentske organizacije Studentska demokratija Medžita Ramusa ali da,  iza njega u stvari stoje lažni predsednik i premijer, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj.

Hram je od 1999. mnogo puta bio oskrnavljen i vandalizovan, 2016. je zapaljen i potom pretvoren u javni toalet i smetlište.

Podseća se takođe i da Univerzitet u Prištini nije uspeo da sudskim putem preuzme vlasništvo nad zemljištem na kojem je crkva izgrađena.

Iz kabineta patrijarha Irineja je rečeno da je reč "o bogoslužbenom objektu koji se nalazi na zemljištu Srpske pravoslavne crkve koje nikada nije sudski pravosnažno osporeno".

"Eparhija raško-prizrenska planira da, kad se za to steknu uslovi i finansijske mogućnosti, ova crkva bude završena i stavljena u liturgijsku upotrebu. Ovaj hram može jedino da bude bogoslužbeni objekat SPC... Treba poštovati zakonske procedure, pravo vlasništva i verske slobode" – ističu u kabinetu srpskog patrijarha.

Ubijen “Simbol revolucije” u Siriji, saznajte o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA