Najnovije

JAKA VAM DEMOKRATIJA: Amerika liči na robovlasnička vremena

Spoljna politika Sjedinjenih Američkih Država podseća na vreme kada je postojalo robovlasništvo, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Marija Zaharova (Foto: jutjub)

“Ono što oni (SAD) sada rade jednostavno nema nigde. To je iz nekih robovlasničkih vremena… Tada se moglo upravljati robovima” – rekla je Zaharova.

Zaharova je navela da su upravo ta politika i zahtevan stav prema drugim zemljama doveli do problema denuklearizacije Korejskog poluostrva.

“Ovo nije pitanje koje se pojavilo van Sjedinjenih Američkih Država. Ovaj problem se decenijama oblikovao i jačao pod uticajem američke diplomatije” – naglasila je ona.

U Singapuru je u junu 2018. godine održan prvi u istoriji samit između Sjedinjenih Američkih Država i Severne Koreje. Tada su američki predsednik Donald Tramp i lider Severne Koreje Kim DŽong Un potpisali zajednički dokument prema kom je Pjongjang preuzeo obavezu denuklearizacije Korejskog poluostrva u zamenu za bezbednosne garancije iz Vašingtona. Međutim, početkom juna predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje objavio je da Vašington treba da preispita svoju politiku prema Pjongjangu.

Kada će Putin odgovoriti na sva pitanja saznajte OVDE.
 

Izvor: sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA