Najnovije

UGOŠĆEN KARAĐORĐEV POTOMAK: Šiptarima zabraniti ulazak u Srbiju

Pokret obnove Kraljevine Srbije održao je danas sednicu Glavnog odbora u Topoli, na kojoj su bili predstavnici 124 gradska i opštinska odbora širom Srbije, sa jedinom tačkom dnevnog reda, posvećenom Kosovu i Metohiji.

NJ.K.V. Princ Mihailo Karađorđević (Foto: jutjub)

Kao specijalni gost i nestranačka ličnost, svečanom delu sednice Glavnog odbora POKS prisustvovao je NJ.K.V. Princ Mihailo Karađorđević, sin NJ.K.V. Princa Tomislava Karađorđevoća, unuk NJ.K.V. Kralja Aleksandra I Karađorđevića i praunuk Kralja Petra 1 Karađorđevića, koji živi u Topoli sa svojom porodicom.

Glavni odbor POKS je jednoglasno odlučio:

1. Uvođenjem takse na robu iz Srbije, prekršen je Briselski sporazum koji podrazumeva slobodu kretanja ljudi, robe i kapitala bez ikakvih ograničenja. Osim ovoga, formiranjem takozvane vojske Kosova i najavom albanske strane da neće poštovati sporazum u delu koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, POKS smatra da ni Srbija nema više nikakvu obavezu da poštuje njegove odredbe, nego da treba Briselski sporazum da proglasi ništavnim.

2. POKS se zalaže da za Srbiju, u procesu rešavanja pitanja Kosova i Metohije, jedini obavezujući dokument treba da bude Rezolucija 1244 SB UN, kojom se garantuje suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje. Srbija je ovom rezolucijom učinila već previše ustupaka i nikakve nove niti sme, niti treba da učini. U skladu sa tim, protiv smo razgraničenja ili bilo kakvih podela teritorije Kosova i Metohije, jer je to ne samo neotuđivi deo naše otadžbine, nego i srce i duša naše nacije.

3. POKS predlaže predsedniku i Vladi Srbije, da kao kontrameru za uvođenje taksi na srpsku robu, Srbija suspenduje sporazum sa tzv. privremenim institucijama na Kosovu i Metohiji o slobodi kretanja iz 2011. godine. Ovo podrazumeva da se na teritoriju centralne Srbije preko administrativnih prelaza može ući isključivo sa srpskim ličnim kartama. Na ovaj način onemogućilo bi se stotinama hiljada građana sa Kosova i Metohije, koji ne priznaju našu državu kao svoju i nemaju lične karte Republike Srbije, da koriste naše puteve kao tranzitne do zemalja zapadne Evrope. Ova mera bila bi na snazi sve dok se ne ukinu takse na srpsku robu.

Kako je mitropolit Amfilohije odbrusio Đukanoviću povodom stvaranja “crnogorske crkve”, pročitajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA