Najnovije

OVO VOZILO PRELAZI PREKO MINA KAO OD ŠALE! Hamza divizija se opremila za nova pustošenja po pustinjama Sirije! (VIDEO)

Hamza divizija pod pokroviteljstvom Turske objavila je video snimak koji je prikazivao lokalno napravljeno vozilo za zaštitu od mina (MRAP), nazvano Al-Fahd.

Borci Hamza divizije izlaze iz Al-Fahd vozila (Foto: jutjub)

Abdulah Halava, generalni komandant divizije Hamza, rekao je da je vozilo konstruisano kao deo "futurističkog plana" koji odgovara "trenutnoj fazi života revolucije".

“Oklopno vozilo ima pogon na sva četiri točka (4 × 4). Može dostići maksimalnu brzinu od 80 km / č u ravnici i 30 km / č na neravnom terenu, ”rekao je Halava za opozicioni izlaz.

Al-Fahd-ov opšti dizajn podseća na onaj kod turskog BMC-a Kirpi. Međutim, to je verovatno izgrađeno na osnovu civilnog vozila.  

Debljina glavnog oklopa vozila je samo 15 mm, dok je mrežni oklop postavljen preblizu tela vozila. To bi ga moglo učiniti potpuno neefikasnim. Vozilo takođe ima gume sa malom osi i malim prečnikom. Karakteristike koje će sigurno ograničiti njegovu pokretljivost na neravnom terenu, posebno sa dodatnom težinom od oklopa.

Al-Fahd je opremljen sa DII daljinskim upravljačem (RCVS) izgrađenim oko M2 Brovning teškog mitraljeza. Stanica se kontroliše putem komercijalnog monitora i onoga što izgleda kao kontroler igre.

U videu Hamza divizije, vozilo MRAP se može videti kako preživljava navodnu eksploziju mina. Međutim, pogled izbliza otkriva da se vrlo mala eksplozija dogodila ispred vozila, a ne direktno ispod njenog tela, ili jedne od njegovih guma, kao što bi se to obično desilo.

Divizija Hamza je poznata po svom učešću u kriminalnim aktivnostima na područjima koje je okupirala Turska u severnoj Siriji. Vozilo Al-Fahd je verovatno propagandni potez od strane grupe da bi povećala svoju popularnost.

Grafički prikaz naoružanja Rusije i Amerike, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA