Najnovije

RUSKI STRELAC OBJASNIO: Obe ove puške su vrhunske a evo koja je razlika između njih!

Specijalista kompanije, i majstor praktičnog streljaštva svetske klase Georgi Hubič, veoma je slikovito objasnio u čemu je razlika između naizgled, potpuno istih automatskih pušaka: vojne automatske puške AK-12 i njene civilne verzije TR3.

Strelac Georgi Hubič (Foto: jutjub)

Najveće razlike se nalaze na desnoj strani oružja. Kod vojne verzije automatske puške AK-12 i njegovog civilnog „blizanca“ TR3, značajno se razlikuje regulator paljbe, tačnije njegov mehanizam.

Vojna verzija AP AK-12 ima čak četiri funkcije/stepena na oružju koji se podešava regulatorom paljbe:

AK-12 je zakočen,

AK-12 se nalazi u automatskom režimu rada/rafalna paljba,

AK-12 dejstvuje sa po dva metka,

AK-12 dejstvuje jedinačnom paljbom.

Civilna verzija TR3 ima samo dve funkcije na regulatoru paljbe, a to su:

TR3 je zakočen,

TR3 je otkočen, i može da dejstvuje isključivo jedinačnom paljbom.

Kod civilne verzije automatske puške TR3 je prisutna još jedna karakteristična razlika u odnosu na AK-12, a to je taster sa kojim se blokira osa teleskopskog kundaka.On ne dozvoljava da se puška pomoću mehanizma za regulaciju paljbe otkoči, dok je kundak u sklopivom/marševskom položaju.

Na levoj strani izmene se svode na tip obeležavanja vojne i civilne verzije nove puške koncerna „Kalašnjikov“. Kod vojne verzije AP AK-12 je urezan natpis 6P70. Dok se kod civilnog karabina nalazi zvanični logo proizvođača puške, njena oznaka TR3 i natpis Made in Russia.

Uopšteno o TR3

Poluatomatska puška TR3 je prvi put predstavljena 2017.godine. NJena serijska proizvodnja je započela ove godine. Oružje je maksimalno unificirano sa vojnom verzijom AP AK-12 i vizuelno praktično da i ne postoje razlike između ove dve puške. Razlike ste mogli da pročitate u gonjem delu teksta. Sama puška će se proizvoditu u dva kalibra: 5,45mm i 7,62mm.

Kapacitet okvira će iznositi 10 metaka, Na vrh cevi oružja je stavljen kompenzator trzaja sa nazubljenim vrhom, kao i šine Pikatini za kačenje velikog broja taktičkih dodataka uključujući refleksne i optičke nišane. Ova šina se nalazi i sa gornje strane poklopca zatvarača. Novi okviri su delimično providni što omogućava vizuelno kontrolu količine preostale municije od strane strelca.

Zbog čega je krenuo veliki desant na Krim, saznajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube