Najnovije

TRAMP GRMI: Diplomatski skandal trese Ameriku i Britaniju!

Britanska policija pokrenula je kriminalističku istragu o tome kako je došlo do objavljivanja poverljivih diplomatskih izveštaja ambasadora ove zemlje u SAD.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Britanski mediji navode da istragu vodi Antiteroristička komanda, koja je odgovorna za istraživanje kršenja Zakona o državnim tajnama.

Ambasador Velike Britanije u SAD Kim Darok podneo je pre nekoliko dana ostavku, jer su mediji objavili njegove izveštaje u kojima opisuje američku vladu i predsednika Donalda Trampa kao disfunkcionalne, nespretne i nesposobne.

Tramp je bio ogorčen zbog ovakvog stava, a brutalno je napao Daroka i Terezu Mej, koja je podržala sada već bivšeg ambasadora. On je čak nazvao Daroka "pompeznom budalom". Darok je ostavku podneo uz obrazloženje da je nemoguće da i dalje radi svoj posao.

Šef Antiterorističke komande Nil Basu naveo je da je curenje informacija nanelo štetu britanskim međunarodnim odnosima i da postoji "jasan javni interes" da se krivci izvedu na sud.

On je krivce pozvao da se "što pre predaju, objasne svoje postupke i prihvate posledice".

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije DŽeremi Hant rekao je da je zgrošen dešavanjima.

“Kada sam posetio Vašington bio sam ispresioniran profesionalizmom ser Kima. Zgrožen sam informacijom da je mogao da iscuri deo njegovih izveštaja”, rekao je Hant, koji je jedan od kandidata za budućeg britanskog premijera.

Pročitajte OVDE kako se Tramp sprema za novi trgovinski rat.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA