Najnovije

LINTA SE BORI ZA ISTINU O SREBRENICI: Vreme je da se u interesu pravde kaže da genocida nije bilo!

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da Srbija treba da pokrene sveobuhvatnu diplomatsku inicijativu kako bi se utvrdila prava istina o događajima u i oko Srebrenice, te predlaže da se ustanovi novi međunarodni mehanizam koji bi preispitao sve izrečene presude.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta (Foto: Jutjub)

“Krajnje je vreme da se u interesu pravde, srpskog i bošnjačkog naroda i čitavog sveta snagom argumenata razobliči neosnovanost optužbi i presuda Međunarodnog suda pravde i Haškog trubunala da je u Srebrenici tobože izvršen genocid nad Bošnjacima”, navodi Linta u pisanoj izjavi za medije.

U Srebrenici se, kako tvrdi, u julu 1995. godine desio zločin, koji se, objažnjava, prema definiciji Međunarodne Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida iz 1948. godine, apsolutno ne može smatrati genocidom.

“Ne postoje dokazi da je na srpskoj strani postojao udruženi zločinački poduhvat o prisilnom uklanjanju Bošnjaka, a kamoli namera o njihovom fizičkom uništenju”, navodi Linta.

Dodaje u izjavi i da presude Haškog tribunala kojima su Radovan Karadžić, general Ratko Mladić i još jedan broj lica osuđeni za genocid nisu zasnovane na čvrstim dokazima i činjenicama već na "lažnim izjavama određenog broja svedoka iz reda bošnjačkog naroda i drugih".

Zbog toga je, napominje, potrebno da Bošnjački političari, intelektualci i crkveni dostojanstvenici treba da znaju da "insistiranjem na lažnom mitu da se u Srebrenici desio genocid nanose veliku štetu vlastitom narodu".

“Sudske presude Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde su duboko nepravedne jer su zasnovane na lažima i neistinama i kao takve ne mogu nikada biti prihvaćenje od strane srpskog naroda”, poručuje Linta, uz ocenu da samo prava istina o događajima u Srebrenici od 1992. do 1995. može biti temelj za izgradnju poverenja između Srba i Bošnjaka.

Pročitajte OVDE kako je otkrivena istina o Srebrenici.

Izvor: Tanjug

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA