Najnovije

VUČIĆ ČESTITAO MAKRONU NACIONALNI PRAZNIK: "Vaša ekselencijo, dragi prijatelju!"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, povodom nacionalnog praznika Republike Francuske, uputio čestitku predsedniku Emanuelu Makronu, uz želju za napredak zemlje i blagostanje njenih građana, kao i uz poruku da će već sutra imati čast da mu poželi dobrodošlicu u Beogradu.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Čestitku prenosimo u celosti:

- Vaša ekselencijo, dragi prijatelju,

Primite moje iskrene čestitke povodom nacionalnog praznika, uz najbolje želje za napredak Francuske i blagostanje svih njenih građana. 

Dok veličanstvenom paradom na Jelisejskim poljima slavite slobodu, jednakost i bratstvo, sa ponosnim narodom Francuske svetkuju svi koji dele te neprolazne uzore. Među njima su i građani Srbije, zemlje koja je uvek vojevala za ideale slobodarstva i nezavisnosti. 

Samo dan kasnije imaću čast da Vam poželim dobrodošlicu. 

Vi ste, posle bezmalo dve decenije, prvi predsednik Francuske u poseti Srbiji, i to u godini u kojoj obeležavamo 180-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. 

Dolazite u Beograd, u jedan od samo pet gradova van Francuske ovenčanih ordenom Legije časti, koji je srpska prestonica zaslužila "za žrtve, hrabrost i veličanstven otpor u Velikom ratu", u Beograd koji je jedinstven po Spomeniku zahvalnosti Francuskoj, i u Srbiju, čija je borba za slobodu bila inspiracija jednom Viktoru Igou. Zato će Vaša poseta da nas podseti na to da su dva naroda iskovala bratstvo u najtežim istorijskim okolnostima. 

Vaša poseta predstavljaće i potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje, kakve zaslužuju njihovo postojano prijateljstvo i proklamovano strateško partnerstvo. I danas delimo vrednosti na kojima počiva savremena Evropa i uveren sam da je, u Vašoj viziji reformisane Evropske unije, naš evropski put realan i ostvariv.

Uvek možete da računate na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu. 

Dozvolite da, imajući u vidu ugled i uticaj Francuske u okvirima evropske i svetske politike, istaknem značaj podrške koju pružate našoj regionalnoj politici mira i saradnje, kao i rešavanju pitanja od vitalnog interesa za napredak Srbije, poput pitanja Kosova i Metohije.

U očekivanju Vašeg dolaska u Beograd, primite, ekselencijo, srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja - navodi se u čestitki predsednika Vučića upućenoj predsedniku Makronu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Evo šta Vučić nudi Makronu da bi dobio jaču podršku Francuske! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA