Najnovije

LEVIČARSKIM LUJKAMA NIJE USPELO: Odbačen predlog o opozivu Trampa!

Predstavnički dom Kongresa odbacio je predlog o opozivu predsednika SAD Donalda Trampa zbog njegovih uvreda na račun nekoliko demokratskih kongresmenki imigrantskog porekla.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Predlog o opozivu odbačen je sa ukupno 332 glasa "protiv" i 95 "za", jer su svi republikanci glasali protiv predloga za opoziv koji je pokrenuo demokratski kongresmen iz Teksasa Al Grin.

Demokrate su glasale sa 137 glasova "protiv" i 95 glasova "za" za predlog o opozivu Trampa, preneo je AP.

Kako navodi agencija, upravo je demokrata, predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelozi sprečila stampedo demokrata protiv Trampa pre nego što se pojave dodatni dokazi koji bi mogli osvoje i one koji su skeptični prema smeni Trampa. 

"Vidite glasanje ogromne većine protiv opoziva i to je kraj toga'', rekao je Tramp novinarima kada je stigao u Severnu Karolinu na miting. 

On je taj napor nazvao "najsmešnijim projektom u kojem sam ikada učestvovao".

Demokratski kongresmen iz Teksasa Al Grin podneo je Kongresu zahtev za glasanje o rezoluciji o opozivu predsednika SAD Donalda Trampa zbog njegovih uvreda na račun nekoliko demokratskih kongresmenki imigrantskog porekla.

Grin je u zahtevu naveo da je Tramp izneo "rasističke uvrede" na račun obojenih predstavnica demokrata u Kongresu, kao i da Tramp nije sposoban da bude predsednik.

Grin traži smenu Trampa, Pelozi ga brani! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA