Najnovije

RUSI RAZVILI PAKLENI SISTEM „SERVAL“: Sedam puta povećava efikasnost pešadijskog oružja!

Ruski vojni inženjeri su razvili kompaktan sistem upravljanja streljačkim oružjem „Serval“. Ovaj modul koji funkcioniše u automatizovanom režimu rada sposoban je da se efikasno bori protiv bespilotnih letelica, a takođe i „sićušnih“ ciljeva na morskoj pučini.

Ruski vojnik (Foto: Jutjub)

Ovaj modul je moguće integrisati na stacionarnim i mobilnim platformama, na primer, na terenske automobile UAZ ili na brze čamce. Za upravljanje sistemom „Serval“ potreban je jedan operator koji daje komande pomoću daljinskog pulta.

Kako je sopštio internet medij RIA Novosti, efikasnost uništenja cilja (maksimalna daljina) zavisi od tipa streljačkog oružja koje koristi sistem „Serval“.

opšteno govoreći maksimalna daljina vatrenog dejstva koja se nalazi u specifikaciji ovog sistema je do 1,000 metara, za cilj koji u prečniku dostiže 30cm i kreće se brzinom od oko 130 km/čas.

Pored automatskih pušaka razvijenih na bazi sistema Kalašnjikov, „Serval“ je moguće postaviti i na mitraljeze različitog kalibra. Ovaj sistem mogu koristiti i nišandžije na lakom mitraljezu Pečeneg, kao i na teškim mitraljezima (12,7mm) „Utes“ i „Kord“. Takođe se nudi opcija integracija sa vatrenim oružjem strane proizvodnje-prenosi internet portal RG.

Prema rečima konstruktora koji su razvili ovaj sistem, obavljena su i njegova praktična testiranja u jedinicama Tihookeanske flote. Posebno se istakao u uništavanju minijaturnih pomorskih ciljeva na velikim daljinama, gde se sistem „Serval“ pokazao superiornim u odnosu standardne pokazatelje.

Reda veličine, oružje opremljeno ovim sistemom je sa tri metka uspelo da neutrališe svoj cilj, dok je ranije bilo potrebno najmanje 20 metaka za izvršenje istog zadataka. Modul je opremljen sa žirostabilisanom opto-elektronskom jedinicom.

Turska primila ruske sisteme S-400 i okreće ih protiv Amerike! Više o tome OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA