Najnovije

DODIK O OSTAVCI HARADINAJA: Evo zašto je ovo nova farsa međunarodne zajednice i zašto je to urađeno!

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže za RTS da mu ostavka kosovskog premijera Ramuša Haradinaja liči na sve dosadašnje farse koje je najčešće pravila međunarodna zajednica, a ima za cilj da vrši dodatni pritisak na Srbiju.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Milorad Dodik je istakao da je danas sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovarao o ostavci Ramuša Haradinaja.

"Rekao sam da mi to liči na sve one dosadašnje farse koje su najčešće pravili međunarodna zajednica i pojedini u BiH iz muslimanskog i hrvatskog naroda i da ovo najviše ide ka tome da se Haradinaju još jednom opere biografija kako bi on kao nesumnjivi politički faktor mogao ponovo da se vrati u politički život Kosova", rekao je Dodik u izjavi za RTS.

Istakao je da ne smemo biti naivni u ovom slučaju. "Ja sam potpuno uveren da tu postoji konekcija i saradnja međunarodnog faktora ili nekoga ko vodi čitav taj projekat oko Kosova i samog Haradinaja", dodao je Dodik.

"Ovo izgleda veoma farsično kada kaže da on ide tamo kao ime, a ne ide kao država. Čitava ta priča oko vlasti u Prištini nesumnjivo ima teroristički predznak", rekao je Dodik.

"I činjenica da Haradinaju nije presuđeno u Haškom tribunalu, a da se sada zove na nešto slično što bi trebalo da bude ranije već presuđeno u Haškom tribunalu mene navodi na to da je to priča o farsi koja bi samo trebalo da bude osnova za dodatni pritisak na Srbiju i predsednika Vučića", naglasio je Dodik.

Ukazao je da je rekao Vučiću da je neophodno da zajedno posvete više pažnje, kao i da to čitav narod očekuje, pogotovu u Republici Srpskoj.

"Čitavo ovo rešenje se postavlja kao svesrpsko pitanje i u tom pogledu ne može da bude rešenja za jedan narod koji ima sva prava na štetu države Srbije, a da jedan deo naroda kakav je u Republici Srpskoj mora da ćuti i da trpi torturu međunarodnog faktora koji je namenio ulogu života u državi u kojoj ne može da funkcioniše", naveo je Dodik.

Naglasio je da je tačno da treba da se ukinu takse, ali da to ne znači da je to definitivno rešenje.

"Mislim da oko predsednika Vučića i njegove pregovaračke pozicije treba da se okupe svi politički, nacionalni i državni faktori u Srbiji, jer je očigledno da će sada međunarodna zajednica po onom ustaljenom okviru reći: evo imamo operaciju sa njima, oni više nisu tu, morate i vi nešto da učinite", naglasio je Dodik.

Istakao je da "znamo da je predsednik Vučić tvrd pregovarač i da nikakvih ustupaka nauštrb nacionalnih i državnih interesa za Srbe neće biti".

"Naravno, treba težiti ka konsenzusu i kompromisu, ali on mora da bude opšteprihvatljiv", zaključio je Dodik.

Pročitajte OVDE šta se još dešava u Prištini.

Izvor: RTS 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA