Najnovije

KINA IZDALA UPOZORENJE AMERICI: Vreme je da prestanete da se mešate u važno pitanje kineske nacije!

Ne postoji situacija sa tzv. religijskim progonima u Kini, kineski građani uživaju slobodu veroispovesti u skladu sa zakonom.

Si Điping (Foto: Jutjub)

Kina je ovog četvrtka kritikovala predsednika SAD-a Donalda Trampa i njegov sastanak sa tzv. "žrtvama religijskog progona u Kini", pozivajući američku stranu da prestane da koristi religijska pitanja da bi se mešala u unutrašnja pitanja Kine.

- To je čisto mešanje u unutrašnje poslove Kine da američka strana pozove Falun Gong kultiste i one koji kleveću kinesku versku politiku da prisustvuju tzv. verskom sastanku i organizuju susret sa liderom SAD-a - portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Lu Kang je rekao na konferenciji za novinare kada je od njega zatraženo da komentariše susret u Beloj kući u sredu.

- Kina je veoma nezadovoljna i čvrsto se protivi takvom potezu - Lu je rekao.

On je rekao da ne postoji situacija sa tzv. religijskim progonima u Kini i da kineski građani uživaju slobodu veroispovesti u skladu sa zakonom.

- Mi zahtevamo da Sjedinjene Države ispravno gledaju na kinesku religioznu politiku i status verskih sloboda u Kini, i da prestanu da koriste pitanja religije da bi se mešali u unutrašnja pitanja drugih zemalja - Lu je rekao.

Putin pružio ruku Ukrajincima pa im poslao važnu poruku! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA