Najnovije

U IRAKU SITUACIJA SVE OZBILJNIJA: SAD im uvele sankcije!

SAD su uvele sankcije dvojici lidera narodne vojske i dvojici bivših pokrajinskih guvernera u Iraku, optuživši ih za kršenje ljudskih prava i korupciju, saopšteno je iz američkog Ministarstva finansija.

Bagdad (Foto: Jutjub)

U saopštenju se navodi da se sankcije odnose na lidere narodne vojske Rajana el Kildanija i Vada Kada i na bivše guvernere Navfala Hamadija el Sultana i Ahmeda el DŽuburija.

"Nastavićemo da ih smatramo odgovornim za povezanost sa kršenjem ljudskih prava, uključujući proganjanje verskih manjina, kao i korumpirane zvaničnike koji zloupotrebljavaju svoj položaj kako bi napunili svoje džepove o trošku njihovih građana", izjavio je zamenik američkog ministra finansija za terorizam i finansijsku obaveštajnu službu Sigal Mendelker.

Iz Ministarstva ističu da su mnogi od postupaka koji su izazvali sankcije počinjeni u područjima u kojima progonjene verske zajednice i dalje pokušavaju da se oporave od horora postupaka militanata Islamske države.

Sankcijama se blokira bilo kakva imovina koju ova četiri lica poseduju u SAD, a Amerikancima se zabranjuje da posluju sa njima.

Tramp izjavio je danas da je američki razarač oborio jedan iranski dron u Ormuškom moreuzu! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA