Najnovije

VULIN O PADU HELIKOPTERA KOD ALEKSINCA: Bio je ispravan, takve nesreće je nemoguće predvideti!

Nezgode poput one koja se dogodila helikopteru "gazela" sinoć kod Aleksinca ne mogu da se predvide, a najvažnije je da su piloti zdravi, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin (Foto: Jutjub)

Vulin je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je do nezgode helikoptera "gazela" došlo prilikom redovne vežbovne aktivnosti i ističe da je letelica bila ispravna.

- Najvažnije je da su piloti zdravi. To se dešava. Eto, pre nekoliko dana su se sudarila dva Bundesverova aviona, F-35 je više puta pao - navodi ministar odbrane.

Dodaje da nezgoda koja se desila "gazeli" ne može da se predupredi.

- Helikopter je bio ispravan. Najmanje pet potpisa morate da imate da bi se jedan vazduhoplov stavio u let. Na nama je da uvek avioni budu ispravni, piloti spremni za let, a ovakve stvari se dešavaju i dešavaće se - napominje Vulin.

Kada je reč o PVO sistemu "mistral", ministar odbrane naveo je da je to najmoderniji sistem bliske zaštite.

Prema njegovim rečima, naše jedinice a i cela Srbija biće sigurnije:

"Do kraja godine ćemo imati novih helikoptera više nego ikad. Održavamo i svaki od ovih koji su u letnom stanju. Puno se ulaže u vojsku, u kvalitet tehnike."

Komentariući izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja se protivi odluci Ustavnog suda o povratku ćirilice u Vukovar, ministar odbrane je rekao da bi "bio srećan kada bi prestala ta neoustaška politika".

- Ko god je hteo da ukine ćirilicu, hteo je da ukine i Srbe. Valjda će Evropa sad reagovati i da kaže da je to sramota - rekao je Vulin.

Linta odgovorio ustašama! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA