Najnovije

ŠIPTARSKA BAHATOST NE POZNAJE GRANICE: Tači podneo skupštini rezoluciju o Preševskoj dolini!

Kosovski predsednik, Hašim Tači podneo je u ponedeljak kosovskoj skupštini rezoluciju o Preševskoj dolini.

Hašim Tači (Foto: president-ksgov.net)

Dokumentom se traži od kosovskih poslanika i institucija da podrže volju Albanaca za pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu iznetu na referendumu 1992, a za koju se borila i tzv. Oslobodilačka vojska Preševa, Bujanovca i Medveđe.

U nacrtu rezolucije navodi se da su uzeti u obzir zahtevi Albanaca za pripajanje i patnje ovog dela pod srpskom vlašću, prenosi KoSSev i dodaje da je mišljenje Tačija da bi sprovođenje zahteva stanovnika Preševske doline dovelo do dugoročne stabilnosti između Kosova i Srbije.

Tači smatra da su zahtevi Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe legitimni i u skladu sa međunarodnim pravom. Rezolucija, međutim, nije usvojena zbog nedostatka kvoruma.

Povodom Tačijeve inicijative, reagovao je direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić. On je kritikovao Tačija zbog „raspirivanja lažnih snova o nekakvom prisajedinjavanju opština Vranjske kotline samoproglašenom Kosovu“.

„Kao državljanin Srbije, Tači bi trebalo da zna da je većinska volja naroda Srbije svih nacionalnosti, izražena vekovima unazad, da je pokrajina u kojoj je on rođen sastavni deo Srbije i da su separatizam i ideja o velikoj Albaniji stvar prošlosti“, zaključuje Đurić.

Male šanse da će doći do susreta Vučića i Đukanovića! Više o tome OVDE.

Izvor: kossev.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA