Najnovije

RUSKA DIKA I PONOS! Moćni tenk je učestvovao u ovom neverovatnom izazovu a publika je zanemela! (VIDEO)

Ruski tenk T-90A koji se nalazi u sastavu sirijske armije učestvovao je u izazovu Bottle Cap Challenge, odnosno otvori čep nogom iz okreta. Samo, ovaj put to nije odrađeno nogom, nego sa tenkovskim topom 2A46-M5 kalibra 125mm, koji je osnovno naoružanje osnovnog borbenog tenka T-90A poznatijeg kao „Vladimir“.

Ruski tenk T-90 (Foto: jutjub)

Osnovni borbeni tenk T-90A “Vladimir“ je stekao ozbiljnu reputaciju u sirijskom sukobu. Gde god da je upotrebljen, on je bio svojevsrtan vesnik pobede. Posebno se istakao u borbama za Alepo i oko Palmire. Takođe, i u poslednjoj većoj operaciji sirijske vojske prilikom likvidacije velike islamističke enklave u Istočnoj Guti, ovaj tenk je uzeo svog učešća.

U odnosu na svog prethodnika (misli se na osnovni borbeni tenk T-72), OBT T-90A ima znatno savremeniji sistem za upravljanje vatrom-SUV, kvalitetniju  oklopnu zaštitu ojačanu elektro-optičkim kompleksom “Štora”, dinamičkim pločama postavljenim preko osnovnog višeslojnog oklopa – “Kontakt-5” , kao i modernizovani top u kal.125mm koji u kombinaciji sa SUV obezbeđuje daleko bolje razultate kada je u pitanju preciznost vatre. Zahvaljujući ovome, ovaj tenk može iz pokreta, bez obzira na doba dana (dan/noć), da uništi neprijateljske tačkaste ciljeve na daljinama i do 5,000 metara, upotrebom laserski navođenih raketa 9K119M “Invar-M” koje se ispaljuju iz topa.

Najnovija duboka modernizacija tenka T-90M „Prorыv-3“, upravo predstavlja koncentraciju nagomilanih borbenih iskustava iz Sirije. Zahvaljući tome, ova varijanta tenka se visoko kotira kada je u pitanju njegov ukupan kvalitet, gde se smatra za jedan od najboljih tenkova današnjice.

Kako je Amerika izgubila trku hipersoničnim raketama sa Rusima, saznajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA