Najnovije

PREKRŠILI SU ZAVET ĆUTANJA I PRIZNALI: Mi smo Bin Ladena odali Amerikancima. Locirali smo ga preko telefona, a poruka je data ključnom čoveku!

Pakistanski premijer Imran Kan rekao je da je pakistanska obaveštajna služba ISI dala američkoj CIA trag koji joj je omogućio da locira i ubije voću Al Kaide Osamu bin Ladena.

Premijer Pakistana Imran Kan (Foto: jutjub)

"ISI je dala informacije koje su dovele do pronalaženja Osame bin Ladena. Ako pitate CIA, videćete da je ISI dala početnu lokaciju preko telefonskih podataka", rekao je Kan u intervjuu Foksu.

Pakistan je do sada negirao da je dao bilo kakve informacije o osnivaču Al-Kaide kog su posle višegodišnje potere 2. maja 2011. ubili američki komandosi u kući u pakistanskom Abotabadu, stotinak kilometara severno od Islamabada.

Ipak, penzionisani pakistanski general Asad Durani, šef ISI od 1990. do 1992, u knjizi izdatoj 2018. je naveo da su pakistanske vlasti verovatno dojavile Vašingtonu gde se bin Laden krije istovremeno "glumeći neznanje" jer bi saradnja sa SAD oko "osobe koju mnogi u Pakistanu smatraju herojem mogla biti ponižavajuća za vladu".

Kan se nalazi u poseti Vašingtonu tokom koje se sastao s predsednikom Donaldom Trampom u pokušaju da se odnosi dve zemlje poboljšaju.

Ko je gospodar i čuvar Persijskog zaliva, saznajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA