Najnovije

RUSKI VOJNI EKSPERT DETALJNO OBJASNIO: Zbog čega američki F-35 nema šanse protiv ruskog lovca Su-57!

Vojni ekspert Andrej Frolov nazvao je američkog lovca pete generacije F-35 Lajting 2 (F-35 Lightning II) „ajfonom“ u poređenju sa ruskim oponentom Su-57. Ovoliki stepen „kompjuterizacije“ jednog borbenog aviona može da donese više štete nego koristi, smatra ruski specijalista.

Ruski avion Su-57 (Foto: jutjub)

Specijalista smatra da je F-35 Lajting 2 daleko „kompjuterizovaniji“, što ga čini ranjivijim. Prema njegovom mišljenju, američki lovac se po analogiji sa „pametnim“ telefonom može pokazati kao beskorisna igračka ili gomila preskupog gvožđa ukoliko „stalno nije priključen na “Apple Store” i vrši redovna ažuriranja“.

„Proizvođač ove letelice može u svakom času da blokira sistem pomoću kojeg funkcioniše ovaj avion. Mogućnosti Su-57 su i dalje pod velom tajne, ali mislim da on nije u tolikoj meri komjuterizovan kao je F-35 Lajting 2“- tvrdi ruski vojni ekspert.

Frolov takođe smatra, da je je F-35 Lajting 2 ima dosta konstrukcionih nedostataka, koji kod ruskog lovca ne postoje. Tako na primer, je F-35 Lajting 2 nosi ubojna sredstva na spoljnim nosačima što smanjuje njegovu „nevidiljivost“.

„F-35 je konstruisan da bude univerzalan avion za sva tri vida amaeričke vojske  – flotu, ratno vazduhoplovstvo i korpus mornaričke pešadije. To je bitno uticalo na specifičnost njegove konstrukcije, što u zbiru nije donelo željene rezultate“- zaključio je Frolov.

F-35 je američki avion pete generacije. NJegova proizvodnja je počela 2006.godine, a eksploatacija u operativnim jedinicama ratnog vazduhoplovstva 2012.godine, Proizvodi se u tri varijante: standardna varijanta za ratno vazduhoplovstvo SAD, varijanta sa skraćenim ili vertikalnim poletanjem koja je razvijena za Korpus mornaričke pešadije, i palubna varijanta za jedinice ratne mornarice.

Koje rusko oružje otkriva neprijatelja po elektronskom tragu, saznajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA