Najnovije

NAPADNUTO VOZILO HRVATSKE VOJSKE U AVGANISTANU: Talibani ranili trojicu vojnika, jednom se bore za život!

Hrvatsko ministarstvo odbrane saopštilo da je u misiji u Avganistanu došlo do vanrednog događaja. Mediji navode da su talibani ranili tri hrvatska vojnika.

Hrvatska vojska (Foto: osrh.hr)

"Nažalost, jutros se dogodio napad u Kabulu na vozilo hrvatske vojske. Imamo troje povređenih vojnika, od kojih je jedan u jako teškom stanju i bori se za život. Druga dvojica su teško povređena, ali nisu u životnoj opasnosti", kazao je ministar odbrane.

"Hrvatski vojnici kretali su se u tri vozila. Oko 8 sati ujutro krenuli su u kamp Kaja. U 8.45 sati, na putu od kampa Kaja do kampa Lion, na 200 metara od kampa Lion, došlo je do zaletanja motora s bombašem samoubicom u naše vozilo.

Na lice mesta su izašle avganistanske snage i pružile pomoć našemimp o vređenim vojnicima", dodao je ministar odbrane Hrvatske.

Ranjeni mladi vojnici

"NJima se trenutno pruža maksimalna medicinska pomoć i nadam se da ćemo ih brzo videti u Hrvatskoj", kazali su.

"Sada je najvažnije da zbrinemo naše povređene pripadnike i to se sada čini. Bili smo jutros kod porodica povređenih vojnika. Kao ministar obrane spreman sam preuzeti političku odgovornost za ovaj događaj. Zgroženi smo ovim događajem, osuđujemo ovakav napad na hrvatske vojnike koji učestvuju u operacijama širom sveta u podršci mira i bezbednosti", kazao je ministar Krstičević.

Objavljeni su i detalji o ranjenim vojnicima. Dvojica žive u Osijeku i Vinkovicima, a jedan u Sesvetama. Radi se o mlađim pripadnicima vojnih snaga, 87. i 92. godišta.

O novom napadu Izraela na Siriju više čitajte OVDE.

Izvor: Index.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA