Najnovije

RANIJE OD PLANIRANOG: Kina dobija 2. puk S-400!

Rusija je pokrenula 2. isporuku raketnog sistema S-400 Kini, morskim putem, javio je TASS pozivajući se na izvore bliske vojnim krugovima. “Transportni brod sa prvom grupom komponenata za kineski S-400 isplovio je iz luke Ust-Luga na baltičkoj obali.

Kina, S-400 (Foto: Jutjub)

Kao i u slučaju Turske isporuka sistema je počela nekoliko meseci ranije nego što je to predviđeno ugovorom, rekao je izvor iz ministarstva odbrane upućen u odredbe ugovora.

Radi se o isporuci puka S-400 u Kinu a biće potrebna najmanje 3 plovila koja će biti upućena ka Kini u kratkom vremenskom periodu.

Ruska federalna služba za vojno-tehničku saradnju odbila je da komentariše navode TASS-a.

Kina je prvi strani kupac ruskog sistema PVO S-400. Do kupovine je došlo 2014. godine kada je potpisan ugovor o kupovini 2 puka S-400.

Prvi puk je isporučen početkom 2018. godine a kineska vojska je uspešno izvršila testiranje ovog sistema na svom poligonu uspešno oborivši aerodinamičke i balističke mete.

Prema ruskoj formaciji puk bi trebao biti napravljen od 6 do 8 diviziona, a dva puka bi trebala da sačinjavaju jednu brigadu ovog sistema. Kada je reč o divizionima, jedan divizion ruskog tipa se sastoji  od raketne i radarske baterije koja bi trebala da ima minimalno 4 do 6 lansera a prema nekim izvorima moguće je korišćenje i do 12 lansera u jednoj raketnoj bateriji i radarske baterije opremljene sa više različitih radara.

Pročitajte OVDE šta će dobiti Srbija zahvaljujući Putinu.

Izvor: TASS/Slobodan V./logicno. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA