Najnovije

Tadić: Medijskim spektaklom oko NIS-a ugrožavaju odnose sa Rusijom!

BEOGRAD - Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da istraga privatizacije Naftne industrije Srbije (NIS) može dovesti u pitanje odnose s Rusijom, pošto se implicitno optužuju državni vrh te zemlje i investitor "Gaspromnjeft".
Boris Tadić (Foto: JuTjub)

Boris Tadić (Foto: JuTjub)

"Važno je skrenuti pažnju javnosti, a to i elementarna logika nalaže, da nijedna finansijska malverzacija u ovom poslu nije mogla biti urađena bez učešća vrha ruske države, tako da Vlada ovakvim istragama dovodi u pitanje i krediblitet ruske strane", kazao je Tadić za agenciju Beta. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je u ponedeljak da je osnovan specijalni istražni tim u policiji koji će ispitati nepravilnosti u privatizaciji NIS-a.
Pročitajte još: Počeo rat između Klintonove i Obame
Tadić je izrazio nadu da su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i Vlada Srbije svesni da pokretanje takve istrage "ima mnogo više implikacija od uobičajnih, medijskih, priredjenih za 'domaću publiku'". "Problem je što ovaj, moguće samo medijski spektakl, lako može postati ozbiljan spoljnopolitički problem", istakao je Tadić koji je u svojstvu predsednika Srbije prisustvovao potpisivanju ugovora o prodaji NIS-a ruskom Gaspromnjeftu 24. decembra 2008. godine. Bivši šef države je dodao da bi istraga morala da obuhvati i poslanike Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije u prethodnom sazivu Narodne skupštine, kao i sadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, jer su svi u parlamentu glasali za ratifikaciju sporazuma sa Rusijom. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA