Najnovije

KRVAVA AKCIJA AL KAIDE: Razneo se bombaš samoubica! DŽihadista ubio nekoliko sirijskih vojnika

Nekoliko vojnika Sirijske arapske vojske (SAA) ubijeno je u subotu ujutro kada je džihadski pobunjenik detonirao svoj samoubilački pojas u oblasti Dara.

DŽihadista se razneo u svom štabu, a tom prilikom je ubio i nekoliko sirijskih vojnika (Foto: Jutjub)

Prema jednom vojnom izvoru, džihadista je detonirao improvizovanu bombu koja je bila otomana oko njega. Sve se dogodilo kada je sirijska vojska napala skrovište terorista u gradu Mlihit Al-Ataš.

Vojska je saopštila da je džihadista pripadao grupi Hadžat Tahrir al Šam, koja je nekada kontrolisala veći deo severoistočne Dare.

Međutim, drugi izvor je naveo da niko od sirijskih vojnika nije poginuo, već da su svi teško ranjeni i da su prebačeni u bolnicu Al-Sanamain na lečenje. Još nema potvrde ove informacije.

Pošto je sirijska vojska preuzela kontrolu nad većim delom ove oblasti, islamisti su pobegli u južni deo Dare ili su se sakrili u regiji Al-Lajat.

Lokalni mediji navode da džihadisti koriste tzv. “spavače” da bi izazvali haos u ovoj provinciji. “Spavač” boravi u svojoj skrivenoj ćeliji, a aktivira eksploziv kada upadne vojska ili kada dobije naredbu da izvede neku samoubilačku akciju.

Ranije ovog meseca, jedinica ruske vojne policije bila je meta improvizovanog eksplozivnog uređaja u istočnoj Darai. Sličan napad izveden je i na zapadu ove pokrajine kada je poginulo pet boraca SAA.

Za sve napade u ovoj oblasti odgovorna je grupa Hadžat Tahrir al Šam, koja je ogranak Al kaide.

Pročitajte OVDE kako traju borbe za Tripoli.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA