Najnovije

LAVROV ZABRINUT: SAD šalju smrtonosno oružje u svemir, sledi nova faza trke naoružanja!

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da će američko raspoređivanje oružja u kosmosu predstavljati novu fazu u trci naoružanja.

Sergej Lavrov (Foto: Ria)

- Mi smo zabrinuti zbog američkih planova da rasporedi smrtonosno oružje u svemiru, koje se inače već primenjuje. To će voditi novoj trci u naoružanju - rekao je Lavrov.

On je na samitu zemalja grupe Briks podsetio da su Rusija i Kina već predstavile nacrt predloga za sprečavanje širenja oružja u svemiru na konferenciji u Ženevi.

- Cenimo to što su zemlje Briksa podržale godišnje rezolucije o ovom važnom pitanju na sednicama Generalne skupštine UN - rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije ističe da je međunarodna bezbednost posebno ugrožena povećavanjem vojnih budžeta nekoliko zemalja i raspadom višedecenijske arhitekture strateške stabilnosti, preneo je TASS.

- Zabrinjavajući primeri su napori SAD koja pokušava da poništi sporazume o raketnoj odbrani i smanjenju nuklearnog oružja. Postoje nesigurnosti i u vezi Sporazuma o nuklearnim raketema srednjeg dometa. Mi smo predložili produženje tog ugovora, ali još nismo dobili odgovor SAD - zaključio je Lavrov.

Pročitajte OVDE šta to Rusi testiraju da bi proverili Amere.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA