Najnovije

Ukrajinski neonacistički puk „Azov“ se povlači iz Donbasa! A razlog je...

Ukrajinske snage bezbednosti će povući odrede puka „Azov“ sa položaja u Donbasu, izjavio je zamenik načelnika Narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin.

Donbas (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

Prema njegovim rečima, ta odluka je doneta na hitnom sastanku komandanata Oružanih snaga Ukrajine, Službe bezbednosti Ukrajine i Nacionalne garde Ukrajine u Kramatorsku. Razlog za to je potpuno odbijanje „Azova“ da se uskladi sa dejstvima rukovodstva u primeni oružja.

„Najubedljiviji razlog za donošenje odluke o povlačenju nacista je utvrđivanje činjenica miniranja na maršrutama jedinica 30. brigade“, objasnio je Basurin za televiziju „Zvezda“.

On je dodao da su na jednom od tih polja na minu naišla trojica ukrajinskih vojnika koja su zadobila teške rane, ali je taj incident sakriven od komande.

Konačnu odluku o povlačenju „Azova“ iz Donbasa trebalo bi da donesu ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov i komandant Nacionalne garde Nikolaj Balan, dodao je Basurin.

Puk „Azov“ je dobrovoljačka jedinica u sastavu Nacionalne garde Ukrajine. To je ultradesničarska grupa poznata po svojoj neonacističkoj i paganskoj ideologiji. Protiv mnogih vođa i dobrovoljaca „Azova“ u Rusiji pokrenut je krivični postupak.

Nećete verovati koja zemlja ima najjače vazduhoplovstvo u regionu! Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA