Najnovije

STIGLO UPOZORENJE ZA AMERIKU: Oni su prekaljeni borci a sada im poručuju: Bežite iz Iraka ili će biti fatalnih posledica!

Zvaničnik iz Hašd Al-Šabija ("Sila narodne mobilizacije") navodno je ovog vikenda izjavio da se američke oružane snage u Iraku moraju povući ili se suočiti sa budućim posledicama.

Hašd Al-Šabija (Foto: jutjub)

Zvaničnik Hašda Al-Šabija, Muin Al-Kazimi, izjavio je da je Irak postigao stabilnost i da mu nisu potrebne Oružane snage SAD-a unutar zemlje.

"Pokušaj SAD-a da se proširi i ostane u Iraku je neprihvatljiv, sparivši se sa činjenicom da oni čine Irak opasnošću za njihove komšije", rekao je zvaničnik.

Potom je izdao strogo upozorenje predsedniku SAD-a Donaldu Trampu, rekavši da će strahovi Amerike od žrtava od Hašda Al-Šabija ugroziti njegovu kandidaturu.

"Amerikanci su zabrinuti zbog žrtava od Hašda Al-Šabija i snaga otpora", rekao je on, dodajući da će ti gubici uticati na budućnost Donalda Trampa, posebno zato što on ide na nove predsedničke izbore.

Dok neke Hašd Al-Šabi jedinice rade sa američkim oružanim snagama u Iraku, grupe podržane Irancima ostaju neprijateljske prema Amerikancima i odbijaju da sarađuju.

Zbog čega su se ukrajinski marinci u Donbasu pobunili, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA