Najnovije

MOĆNI "PANCIR S" ŠTITIĆE NEBO RUSIJE: Savremeni sistem protivvazdušne odbrane preuzeo borbenu dužnost u Severnoj floti

Prvi bataljon raketno-oružanog sistema "Pancir S" preuzeo je borbenu dužnost u ruskoj Severnoj floti, saopšteno je iz ruske vojske.

Pancir S (Foto: Jutjub)

“Prvi bataljon protivazdušne formacije Severne flote na poluostrvu Kola opremljen raketnim-oružanim sistemom 'Pancir S' preuzeo je eksperimentalnu borbenu dužnost za zaštitu vazdušnog prostora iznad flotine glavne baze", navodi se u saopštenju.

Ruska novinska agencija TASS ističe da je, zbog nepristupačnog terena na poluostrvu Kola, "Pancir S" najefikasniji sistem za vazdušnu odbranu vojnih postrojenja i za udare na neprijateljske mete, uključujući manje leteće predmete.

Sistemi "Pancir S" je u Severnu flotu stigao krajem 2018. godine i u proteklih nekoliko meseci osoblje je prošlo obuku za rukovanje novim sistemima i izvršeno je uspešno probno ispaljivanje na pologonu Ašuluk u regionu Astrahan na jugu Rusije.

Većina rukovalaca sistemom "Pancir S" koji su preuzeli eksperimentalnu borbenu dužnost imaju praktična iskustva upotrebe, a stekli su je tokom misija u Siriji.



Pročitajte OVDE kako su turski borbeni avioni ušli u vazdušni prostor Grčke.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA