Najnovije

VUČIĆ O SUKOBU PREMIJERKE I MINISTRA:"Nije na Popoviću da ocenjuje da li je Briselski sporazum mrtav"

"Da li je Briselski sporazum mrtav ili nije, nije Popovićevo da procenjuje, kao ni da procenjuje da li je naš evropski put gotov, to može da kaže samo kao predsednik svoje stranke, a ne kao ministar. Ali, pošto je član vlade trebalo je da se konsultuje", rekao je danas u Nišu predsednik republike Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Kometarišući ponovni sukob premijerke Ane Brnabić i ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehološki razvoj Nenada Popovića, Vučić je istakao kako je siguran da će ova situacija biti u redu.

- Ja imam puno poverenje u Anu, podržavam je i znam da će biti sve u redu - rekao je Vučić i podvukao da se razgovorom može sve rešiti, kao i uvek.

Podsećamo, premijerka i Popović su ponovo ušli u sukob zbog Popovićeve objave na društvenoj mreži Tviter u kojoj je napisao da je Briselski sporazum mrtav.

Brnabićeva je burno reagovala na Popovićevu ocenu da je Briselski sporazum mrtav i da Srbija na svakom mestu, "gde god se ukaže prilika, treba da osporava lažnu državnost Kosova" poručujući mu da ukoliko ne može da sprovodi zajedničku politiku Vlade Srbije, ima slobodu da je napusti.

Nakon ovog sukoba Popovićeva stanka izdala je saopštenje u ukome se navodi da je Popović spreman da ne bude deo Vlade, kao i da smatraju da on radi pravu stvar.

Ovo, inače, nije prvi put da se ona i Popović mimolilaze u stavovima. Brnabić je, naime, "spuštala loptu" nakon Popovićeve izjave da je "režim Crne Gore neprijatelj Srbije". Takođe, trzavica je bilo i prošle godine, i to zbog gej slikovnice "Moja druga obitelj", koja se ni ne prodaje u Srbiji, a koja je iziritirala Popovića, ali i Anu Brnabić.

Dačić brutalno kritikovao Jeremića! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA