Najnovije

AMBASADOR: Palestina neće podržati članstvo Kosova u Interpolu!

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Države Palestine Mohamedom Nabhanom o argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Kosovo (Foto: Pravda)

Podsećajući na tradicionalnu dugogodišnju saradnju Republike Srbije i Države Palestine, ona je istakla da će se Srbija boriti za očuvanje međunarodnog prava i sprečavanje politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol, saopštio je MUP.

Popović Ivković je podsetila da samo države članice i države sa statusom posmatrača u Ujedinjenim nacijama mogu biti članice Interpola, što takozvano Kosovo svakako nije.

Državni sekretar i ambasador Države Palestine su se saglasili da je poštovanje međunarodnog prava imperativ.

Ambasador Nabhan se zahvalio Srbiji na dugogodišnjoj saradnji sa Palestinom i naglasio da stav palestinske Vlade o nepriznavanju takozvanog Kosova ostaje nepromenjen. Nabhan je takođe istakao da će Palestina po pitanju Interpola biti na strani međunarodnog prava i Srbije.

Popović Ivković i Nabhan su razgovarali i o unapređenju policijske saradnje dveju zemalja u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala, kaže se u saopštenju.

Vacić šokirao region svojom izjavom o Crnogorcima i Hrvatima! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA