Najnovije

MILOV IZDAJNIČKI REŽIM ZOVE ALBANCE I MUSLIMANE IZ DIJASPORE U BORBU PROTIV LITIJA: Očajnički potezi vlasti u Crnoj Gori!

Naravno, dodaje poslanik Vučurović, postoji i ona nepodobna dijaspora, koju ovaj izdajnički režim posmatra kao neprijatelje države i na njih se i ne osvrće, jer njih, kao predstavnike Petrovićke i Nemanjićke Crne Gore, ne mogu da zloupotrebe i kupe za svoje jeftine interese.

Milo Đukanović (Foto: predsjednik.me)

Dijaspora će dati puni doprinos očuvanju Crne Gore i zaštiti države od nastojanje nekih da je vrate u srednji vek - veruje ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović.

To je saopštio na promociji monografije "Dijaspora Crne Gore".

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kaže da ministar Darmanović verovatno misli na dijasporu blisku režimu Mila Đukanovića.

- Poslednji potezi vrha DPS-a pokazuju da se ta profitersko-kriminalna organizacija nalazi u potpunom rasulu. I sada pokušavaju da "uhvate vazduh" nakon što su stotine hiljada građana u litijama I brane istinsku Crnu Goru. Ministar Darmanović pokušava da okupi nekakvu poslušničku, podobnu dijasporu, koju imamo prilike da vidimo kada od izbora do izbora, za neku jadnu nadoknadu, doleće iz Luksemburga, Nemačke i drugih država da glasa DPS ili BS, i tako kroje sudbinu Crnoj Gori i njenim građanima - kaže Vučurović.

Naravno, dodaje poslanik Vučurović, postoji i ona nepodobna dijaspora, koju ovaj izdajnički režim posmatra kao neprijatelje države i na njih se i ne osvrće, jer njih, kao predstavnike Petrovićke i Nemanjićke Crne Gore, ne mogu da zloupotrebe i kupe za svoje jeftine interese.

- Dijasporu treba okupljati oko nekih vrednosti, a u ovom slučaju zločinački režim ih okuplja i huška protiv istinske, većinske Crne Gore, koja u litijama brani našu SPC i njene svetinje i koja sledi duh i nasleđe svojih junačkih predaka. Darmanović bi trebalo da zna da je bitka u koju je režim krenuo unapred izgubljena i da izdajnički Montenegro ne može pobediti Crnu Goru - ocenjuje Vučurović.

Analitičar Vojin Grubač pitao je ministra Darmanovića, na koju dijasporu je mislio ministar spoljnih poslova Crne Gore kada je rekao: "Dijaspora će dati puni doprinos u odbrani Crne Gore?"

- Ne želimo verovati da ministar poziva Bošnjake i Albance da brane njegov satanistički zakon koji je usmeren isključivo i samo protiv Mitropolije?! Naime, ako ministar poziva Bošnjake i Albance da pomognu u agresiji države protiv Mitropolije, tada se radi o bezumnom i očajničkom pozivu režima na međuverski konflikt - kaže Grubač.

Doduše, ističe on, taj krik predstavlja i priznanje teškog poraza satanističkog zakona, jer je režimu itekako poznato da je protiv njega 90 odsto pravoslavnog naroda Crne Gore!

- Opet, ako Darmanović poziva dijasporu na tzv. "odbranu države", a ne misli ne te građane, tada se moraju otvoriti granice pa će mu doći 300.000 Srba i Crnogoraca iz dijaspore da učestvuju na litijama, od čega mu može tako pozliti da ga posledično i "srčika opali". U tom slučaju ministar čak ne mora brinuti gde će se ti Srbi i Crnogorci smestiti, jer imaju svoje kuće i imanja u Crnoj Gori, i to vekovima. Upravo zato, Darmanović mora precizirati na koga je mislio kada je rekao to što je rekao - navodi Grubač.

- Dijaspora će dati puni doprinos u odbrani Crne Gore. Izjava ministra spoljnih poslova potpuno je nedorečena, nedovršena, pa inspiriše nekoliko pitanja, a na čelu kolone nalazi se pitanje: Od koga - navodi analitičar Luka Radonjić.

- Od koga će dijaspora odbraniti Crnu Goru? Da li dijaspora planira da odbrani Crnu Goru od građana i građanki koji u njoj žive? Od svih onih čiji su preci vekovima živeli u Crnoj Gori, od onih čiji su preci ginuli za njenu slobodu? Od Crkve koja je u temeljima ove države? Od Ustava koji Crnu Goru definiše kao sekularnu državu, a koji DPS krši sa najvišeg državnog nivoa najavom da će partija uređivati pitanje Crkve? Od omladine i dece koja učestvuju na masovnim litijama? Ili možda od prelimiranog izveštaja izvestioca Saveta Evrope u kojem se kaže da je pravosuđe podložno političkom uticaju, da je poverenje u izborni proces hronično potkopano zbog kupovine glasova, pritiska na birače, zapošljavanja u državnim organima na osnovu partijske knjižice - pita Radonjić.

Ili, pak, dodaje on, od dela izveštaja u kojem se kaže da je Đukanović najdugovečniji vladar u Evropi od pada komunizma?

- Ili možda od sve češćih naslova u zapadnim medijima koji predsednika DPS-a nazivaju autokratom i prevaziđenim političarem? Ili su možda svi oni, kako reče urednik čuvene Žive istine, pod uticajem velikosrpske zavere na globalnom nivou? Ništa manje važno od ovih je i pitanje – ko će to braniti Crnu Goru od svih ovih ljudi? Ko su junaci, na koga Darmanović sve misli kada kaže dijaspora? Ko to, od ljudi koji žive van Crne Gore planira da brani Crnu Goru od građana koji žive u njoj? Ko to planira da brani Crnu Goru – od nje same - navodi Radonjić.

Sve su ovo važna pitanja,  ističe on, posebno ako se uzme u obzir da je Darmanović poznat kao političar od "velikog uticaja", a verovatno će i odgovovoriti, možda već u nekoj od tv emisija na RTCG u kojima redovno pokazuje "zavidan nivo samopouzdanja" da gostuje – sam.

Kako je francuski pukovnik stao u odbranu srpskog naroda pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube