Najnovije

POLITIČKE IGRE NA KIM: Tačiju se ne žuri! Još se ne zna da li će biti izbora! Haradinaj gubi strpljenje

Sve u vezi sa eventualnim raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora ili formiranja nove vladajuće strukture na tzv. Kosovu je “politička igra”, pišu prištinski mediji.

Veselji, Tači i Haradinaj (Foto: Jutjub)

Zeri piše da stručnjaci za politička pitanja upozoravaju da su gotovo već dve sedmice izgubljene i da bi predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, trebalo da preduzme korake da se trenutna situacija što pre prevaziđe.

Politički analitičar Imer Muškolaj kaže da bi u skladu s tim Tači sada trebalo da sve opcije za rešenje situacije nastale ostavkom Ramuša Haradinaja, trebalo da stavi “na sto”.

S obzirom na to da su se stranke izjasnile javno da ne žele rekonstrukciju vlade, one bi trebalo da insistiraju samo na utvrđivanju datuma izbora, kazao je Muškolaj za Zeri.

Upozorio je i da bi ova situacija mogla da traje beskonačno s obzirom na to da ne postoji ustavni i zakonski rok koji određuje koliko mogu da traju konsultacije Tačija i predstavnika stranaka.

Prema njegovim rečima, ako su stranke zaista iskreno zainteresovane za vanredne parlamentarne izbore najkraći put je sazivanje i raspuštanje parlamenta.

U tom slučaju, ističe, Tači bi bio primoran da odredi datum izbora.

Muškolaj ukazuje da se ni poslanicima ne žuri, jer još uvek nisu ispunili dvogodišnji mandat u parlamentu, nakon kojeg stiču pravo na određene privilegije. NJegov utisak je, kaže, da kada to vreme bude ispunjeno, oni će se okupiti i raspustiti skupštinu.

Pročitajte OVDE divljanje Šiptara na meču Helsinki – Crvena zvezda.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA