Najnovije

HOĆE LI NEKO OVOG ČOVEKA DA ZAUSTAVI? Haradinaj ponovo traži da Srbija prizna tzv. Kosovo!

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da insistira na tome da Srbija prizna nezavisnost tzv. Kosova.

Haradinaj se baš osilio (Foto: Jutjub)

Haradinaj ističe da nema ukidanja taksi za robu iz centralne Srbije od 100 odsto, dok ne dođe do međusobnog priznanja.

“Odluka o taksi za robu iz Srbije i Bosne nije doneta iz (razloga) arogancije Prištine, nego smo bili, ja bih rekao, primorani na to. Sada možemo da se vratimo za sto, možemo da suspendujemo taksu, ali nam treba okvir za dijalog. Taj okvir, okvir dijaloga je naravno ono što stoji – što nismo još dogovorili, a to je priznanje u postojećim granicama. Ako nema te spremnosti da sednemo za sto da razgovaramo, uz okvir za dijalog, onda je za nas to znak da Srbija ne priznaje naše postojanje i onda to više nije slobodna trgovina, pošto slobodna trgovina je među slobodnim ljudima, a ne ako jedan ne priznaje postojanje drugog. Mi tu branimo naš nacionalni interes i biće ovako dok Srbije ne bude imala spremnost da sedne za sto i dogovorimo ono što jeste – odnos između Srbije i Kosova. Ti odnosi mogu da budu uz međusobno priznanje u postojećim granicama. Bićemo onda slobodan narod na obe strane i biće slobodne trgovine”, rekao je Haradinaj i nastavio:

“Kupovali smo srpsku robu na Kosovu dvadeset godina. Da li Vučiću i Srbiji nije žao kako tretiraju Kosovo na kojem prodaju svoju robu dvadeset godina, to je više nego milijardu (evra) godišnje. E sad, ako hoćemo rešenje, postoji rešenje – priznanje Kosova... Kosovo je spremno za neke nove odnose sa Srbijom, ali to dolazi uz priznanja”.

On je istakao da je dijalog između Beograda i Prištine išao u pogrešnom pravcu.

“Sada nećemo da ulazimo u neki proces, u kom će uvek biti nekih loših iznenađenja i hoćemo da budemo na sigurnom. Dijalog mora imati svoje okvire, o čemu pričamo, zbog čega sedimo za stolom. A kada bismo to imali, i kada bi se to znalo, onda bi naše ponašanje bilo drugačije. Kosovo je spremno na priznanje i na nove odnose i da pređemo preko ovoga što je bilo u prošlosti”, rekao je, između ostalog, Haradinaj.

Pročitajte OVDE skandaloznu odluku vlasti u Prištini.

Izvor: Kosev

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA