Najnovije

ON JE NEUNIŠTIV: Vođa sirijskog otpora preživeo još jedan atentat! Turska strepi od odmazde!

Danas tokom terenskog obilaska sela Latakija prilikom posmatranja rada sirijskog otpora generalni sekretar sirijskog otpora "Narodni front za oslobođenje Iskandarunskog sandžaka" Mihrak Ural, podvrgnut je pokušaju atentata. NJegov automobil je bio raznesen eksplozivnom napravom, koja je bila postavljena na putu.

Generalni sekretar sirijskog otpora "Narodni front za oslobođenje Iskandarunskog sandžaka" Mihrak Ural (Foto: jutjub)

Ural, koji je poznat po svom imenovanju Ali Kajali, zadobio je teške povrede kao rezultat eksplozije. Međutim, prebačen je u nespecificiranu bolnicu, gde je bio lečen.

Sirijski vođa otpora preživeo je pokušaj atentata, a Turksa je optužena.

Sirijski otpor je optužio tursku obaveštajnu službu i lokalne suradnike za planiranje pokušaja atentata. Ankara je smatrala da je Ural odgovoran za bombardovanje Reihanlija 2013. godine, u kojem je poginulo više od 50 ljudi.

Prošle godine, Ural je preživeo pokušaj atentata u istom regionu. Pre toga, kontraobaveštajna operacija sirijskih vlasti otkrila je špijunski prsten Turske nacionalne obaveštajne organizacije (MIT) koja je planirala da ubije Urala i druge komandante sirijskog otpora. Osnovan 2011. godine, sirijski otpor je odigrao ključnu ulogu u pružanju podrške vojnim operacijama Sirijske arapske vojske (SSA) u sjevernoj Latakiji. Veruje se da je ova grupa umešana i u tajne operacije unutar Turske.

Iako još uvek ne postoje dokazi da Turska stoji iza pokušaja atentata na Ural, Ankara ostaje jedan od glavnih osumnjičenih.

Koje dve vojne sile su stale uz Putina, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA