Najnovije

PREPUŠTENI RUSIMA: Kijev je odbio da pruži pomoć jedinicama Vojske Ukrajine koje su opkoljene

Kijev je odbio da pruži pomoć jedinicama Vojske Ukrajine koje su opkoljene snagama DNR, izjavio je lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

„Štabovi koji bi mogli da koordiniraju aktivnosti pojedinih jedinica su uništeni. Prema našim saznanjima, Kijev je odbio bilo kakve pokušaje oslobađanja onih jedinica koje se već nalaze u obručima ili poluobručima. Zbog toga su prepušteni sami sebi", rekao je Pušilin na Prvom kanalu.

Prema njegovim rečima, najveći deo ukrajinske vojske u Donbasu je spreman da se povuče iz neprijateljstava, ali ih koči strah od nacionalnih bataljona. Prema njegovim rečima, Marijupolj je blokiran i u toku je oslobađanje gradskih četvrti, uz precizna dejstva snaga DNR.

„Što se tiče žarišta, koja su u tako teškoj situaciji u okviru ofanzivne operacije, što se tiče Marijupolja, grad je blokiran, oslobađanje se nastavlja, počev od predgrađa sve do kvartova unutar Mariupolja. Obruč se sužava“, rekao je Pušilin za ruski Prvi kanal.

On je naglasio da bi munjevito brza operacija dovela do velikog broja civilnih žrtava, zbog čega jedinice DNR deluju pažljivo i precizno, uništavajući mesta na kojima se gomilaju nacionalistički bataljoni.

„DNR nastavlja čišćenje Volnovahe, još nailazimo na ukrajinske diverzantske grupe“, dodao je lider DNR.

Prema njegovim rečima, intezitet ukrajinskih napada na naselja u DNR se smanjuje zbog toga što su snage DNR uspele da preseku isporuke naoružanja ukrajinskim vojnicima u Donbasu. Pušilin je naglasio da DNR preduzima sve potrebne korake da se normalizuje humanitarna situacija u oslobođenim naseljima.

Šta je Basurin rekao za Srbije saznajte OVDE.

Izvor: Informer
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA