Najnovije

SRBI, BRAVO! PLJUŠTE ČESTITKE ZA NAŠU ZEMLJU: Angela Merkel pohvalila ekonomski razvoj Srbije!

Ne želim da spominjem nikoga pojedinačno, ali je u Srbiji ostvaren veoma pozitivan razvoj, poručila je juče nemačka kancelarka na Samitu o zapadnom Balkanu.

Brnabić i Merkel (Foto: srbija.gov.rs)

Angela Merkel, nemačka kancelarka i najuticajniji političar EU pohvalila je ekonomski razvoj Srbije.

Merkelova je juče na Samitu o zapadnom Balkanu, u okviru Berlinskog procesa, u Poznanju, u svom uvodnom obraćanju poručila okupljenima da se Srbija kreće pravim putem, da reforme daju rezultate i da ekonomski razvoj Srbije zaslužuje pohvale.

Pozitivan razvoj

Merkelova je istakla da je region zapadnog Balkana dobro napredovao na polju ekonomskog rasta.

- Ne želim da spominjem nikoga pojedinačno, ali je u Srbiji ostvaren veoma pozitivan razvoj - rekla je Merkelova u svom izlaganju na plenarnoj sednici.

Na Samitu zapadnog Balkana, koji je okupio veliki broj šefova država ili vlada, ministara, evropskih predstavnika i predstavnika civilnog sektora iz regiona, učestvuje i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabićeva se sastala juče sa Merkelovom, u pauzi između plenarne sednice i radnog ručka.

Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku Srbije, kaže da je ekonomski razvoj Srbije nesporna činjenica, kao i da je poruka s takvog mesta snažna poruka investitorima.

Nesporni rezultati

- Nije moguće sporiti ekonomski razvoj, iako neki političari i analitičari često pričaju suprotno. Takav komentar s takvog mesta potvrda je objektivnog stanja, a s druge strane, to je snažna poruka investitorima da je Srbija zemlja koja je u ciklusu zdravog rasta i razvoja. Zdravog, jer s njim ne idu, ne grade se paralelno i rizici, a tu mislim na stanje duga, javne finansije, na platno-bilansne pozicije - kaže Kovačević za Kurir.


Prema rečima diplomate Zorana Milivojevića, pohvala Merkelove je priznanje srpsko-nemačkim bilateralnim ekonomskim odnosima, ali i potvrda da Vlada Srbije vodi uspešnu politiku.

- To potvrđuje politiku Vlade da je na ekonomskom planu u punom smislu saglasna i sa ciljevima državne politike i sa Evropskom unijom. To možemo gledati i u kontekstu evrointegracija. Ta pohvala je ujedno i priznanje srpsko-nemačkim bilateralnim ekonomskim odnosima. To znači da je politika Vlade uspešna i da se uklapa u strateške ciljeve na ovim prostorima - navodi Milivojević.

Mogerini šokirala izjavom o Prištini i dijalogu sa Beogradom! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA