Najnovije

VOJNA PARADA U VENECUELI: Narod izašao na ulicu i iskazao podršku Maduru!

Pripadnici specijalnih snaga u maskirnim odelima uzvikivali su u znak lojalnosti dok su prolazili pored predsedničke lože.

Vojska Venecuele (Foto: Jutjub)

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro nadgledao je veliku vojnu paradu kojom je obeležen Dan nezavisnosti, pokazujući moć koju ima kao vrhovni komandant.

Maduro je u četvrtak aplaudirao i pokazivao stisnutu pesnicu dok su vojnici marširali, tenkovi prolazili, a borbeni avioni nadletali vojnu bazu u Karakasu.

Pripadnici specijalnih snaga u maskirnim odelima uzvikivali su u znak lojalnosti dok su prolazili pored predsedničke lože.

- Gledamo u nebo tražeći mir, dok traju naše vojne vežbe. Molimo boga sa uperenim raketama - rekao je Maduro.

Parada je poslužila kao demonstracija podrške vojske Maduru, dok traje politički sukob sa liderom opozicije Huanom Gvaidom, koji pokušava da svrgne Madura uz podršku više od 50 zemalja, uključujući SAD. 

Gvaido, koji je predvodio suparnički skup, proglasio je sebe za predsednika u januaru i privukao veliki broj prostalica da protestuju protiv Madura, ali stvarnu podršku ima samo od SAD-a, dok su druge dve najveće sile, Kina i Rusija, uz Madura. 

Više od četiri miliona ljudi napustilo je Venecuelu zbog nestašice hrane i lekova i velike inflacije izazvane političkom krizom.

Zbog veleizdaje uhapšen saradnik Putinovog izaslanika za Ural! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA