Najnovije

HARADINAJ ZAHVALIO BORISOVU: Imate principijelan stav prema Kosovu!

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj zahvalio je bugarskom premijeru Bojku Borisovu na „principijelnom stavu prema Kosovu i njegovom pravu da bude deo evropske porodice“, prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

Navodi se da je Haradinaj ocenio da „odluka da domaćini narednog susreta budu Bugarska i Severna Makedonija čini još značajnijim Berlinski proces za Zapadni Balkan“.

– Kosovo je važan deo ovog procesa i biće uz saveznike kao dodatna vrednost integracije regiona u EU. Međusobno priznanje sa Srbijom u postojećim granicama, otvorilo bi našu perspektivu. Snažno podržavam viziju premijera Borisova sa sveobuhvatnom Evropom što prevazilazi mentalitet prošlog veka koji je uzrokovao tragedije. Bez obuhvatanja svih država Zapadnog Balkana kao deo evropske porodice, EU ne može biti potpuna – napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Premijer Bugarske Borisov izjavio je u petak na konferenciji u Poznanju nakon sastanka sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana, održanog u okviru Berlinskog procesa, da bi Žosep Borel kao budući šef evropske diplomatije, trebalo da zastupa stav cele EU i da, bez obzira što Španija ne priznaje nezavisnost Kosova, druge države članice jesu, pa bi u skladu s tim trebalo i da postupa.

Pročitajte OVDE šta je Dačić rekao povodom sutrašnjeg raporta na koji je pozvan srpski ambasador u Bugarskoj.

Izvor: RTK2

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA