Najnovije

OSUJETILI IM PLAN: Ruski kriminalci pokušali da se domognu važnog poklona na dovitljiv način! Ovako su ih čuvari sprečili u tome! (VIDEO)

Čuvari kazneno-popravne institucije koja se nalazi u Nižnjem Tagilu, uspeli su da uhvate bespilotni kvadkopter koji je nosio veoma važan poklon kriminalcima koji služe kaznu u ovom zatvoru.

Bespilotni kvadkopter koji su stražari uhvatili (Foto: jutjub)

Čuvari zatvora u Sverdlovskoj oblasti su uspeli da otkriju i neutrališu bespilotnu letelicu-kvadkopter, sa kojim je pokušano da se u unutrašnjost zatvora prošvercuje telekomunikaciona oprema.

Kvadkopter se iz izuzetno nepristupačnog pravca približavao zidinama koje opasavaju zatvor. Čim su ga čuvari koji su razmešteni na osmatračnicama uočili, alarmirali su upravnika zatvora. On je naredio čuvarima da ostanu pribrani i nastave da prate leteći objekat.

Na video snimku se vidi kako jedan od čuvara zatvora uspeva da uhvati bespilotnu letelicu. Nije za sada jasno kako su čuvari uošte došli na ideju da jedan ovakav objekat uhvate golim rukama, jer je isti mogao da bude upotrebljen za nošenje eksplozivne naprave.

Takođe, nema podataka koji bi otkrili da li je cela operacija hvatanja drona realizovana pomoću tehničkog sredstva. Poznato je da Rosgvardija ima u svom sastavu specijalno ručno protivlektronsko oružje koje liči na pušku, a koje je namenjeno za obaranje dronova.

Pošto je nepozvani kvadkopter „zarobljen“, odmah je odnet na pregled. Čuvari zatvora su u prisustvu upravnika razmotali jedan paket u kome su se nalazila četiri mobilna telefona, tri sim-kartice i jedna mikro SD kartica.

Pročitajte OVDE sa kakvim se pučkama opremila ruska vojska.

Izvor: bog-rata. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA