Najnovije

8000 GRANATA U MINUTI LETI NA NEPRIJATELJA: Napravili ga 2010. a sada ga razvili! Pred ovom zverinom će drhtati svet!

Radi se o mobilnom artiljerijskom sredstvu "Mesbah-1" na kome se nalaze četiri dvocevna sovjetska topa ZU-23-2. NJegova osnovna namena je da ogromnom gustinom vatre obori niskoleteće vazdušne ciljeve, kao što su krstareće rakete.

Iranski protivvazduhoplovni sistem (Foto: jutjub)

Mesbah-1 je iranski protivvazduhoplovni sistem koji je napravljen za borbu protiv krstarećih raketa. Osnovno naoružanje čine četiri dvocevna sovjetska topa ZU-23-2 koji se nalaze na rotirajućem nosaču. NJega su razvili iranski inženjeri 2010. godine. U izvornoj verziji se nalazio na vučnoj prikolici, dok je njegova modifikacija mobilna tj. postavljena na transportni kamion.

Svaki od ovih topova  koristi svoje magacine sa granatama. Brzina paljbe po jednom topu ZU-23-2 iznosi 2,000 granata u minuti. To praktično znači da u teoretskim uslovima Mesbah-1 može da ispali gotovo 8,000 granata u munuti. Međutim, nezvanično, iranski konstruktori su ograničili njegovu brzinu paljbe na 4,000 granata u minuti radi racionalne potrošnje municije, ali i stabilnosti platforme na kojoj se nalazi.

Sistem je opremljen radarom i opto-elektronskom jedinicom koja posle detektovanja automatski prati svoj cilj. Ovaj radar je opisan kao trodimenzionalna ravna antena sa odličnim karakteristikama kada je u pitanju preciznost u određivanju pozicije zahvaćenog cilja i njegovog praćenja.

Efektivni domet ovog sistema je do 2,500 metara, a maksimalni do 4,000 metara. Brzina paljbe iznosi 4,000 (8,000) granata u minuti.

O čemu je američki pilot propevao pa demoralisao celu Ameriku, pročitajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com
 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA