Najnovije

KOJIĆ IZNEO ŠOKANTNE INFORMACIJE: Hag krio dokumente vojske RS, koji su mogli da pomognu Karadžiću i Mladiću!

Haški tribunal prikrivao je ratnu dokumentaciju Vojske Republike Srpske (VRS) jer nije omogućio njeno korišćenje odbranama prvog predsednika Srpske Radovana Karadžića i nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba VRS generala Ratka Mladića, rekao je direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić.

Haški tribunal (Foto: Jutjub)

“U toj dokumentaciji moglo je biti materijalnih dokaza koji bi znatno uticali na prvostepenu presudu generalu Ratku Mladiću, a kasnije i na drugostepenu presudu Radovanu Karadžiću", izjavio je Kojić.

Kojić kaže da se to najbolje potvrđuje u predmetu protiv generala Mladića, jer su pre godinu dana u Hagu dali pristup nekim dokumentima, koja uopšte više nisu bila potrebna, jer je prvostepeni postupak davno bio završen.

“Potpuno je apsurdno i nedopustivo da neko vlada ratnom dokumentacijom i ne učini je dostupnom odbranama optuženih u Haškom tribunalu, kao i ono što je verifikovano presudama", istakao je Kojić.

Kojić je podsetio da je Republika Srpska ne samo ustupala dokumentaciju Haškom tribunalu, nego su čak i pripadnici SFOR-a nasilno ulazili u privatne posede i kuće, te oduzimali dokumentaciju bez bilo kakvih zapisnika od zvaničnih institucija.



Pročitajte OVDE kako je mitropolit Amfilohije opleo po crnogorskoj vlasti.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA