Najnovije

ŠIPTARI SE ŽESTOKO POKAČILI: Tači traži način da izbegne izbore! Sve je moguće do 22. avgusta!

Poslanik Samoopredeljenja, Redžep Seljimi izrazio je sumnju da do vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu neće doći jer vladajuće stranke nisu spremne za njih.

Hašim Tači se protivi izborima na KiM (Foto: Jutjub)

Od ostavke tzv. kosovskog premijera, Ramuša Haradinaja krajem prošlog meseca, na političkoj sceni u Prištini se neprestano govori o parlamentarnim izborima. Međutim, izostaje odlučnost stranaka da što pre obezbede uslove za raspisivanje izbora.

Odugovlačenje procedure raspuštanja skupštine, poslanik Samoopredeljenja, Redžep Seljimi, vidi kao dokaz da kosovski predsednik, Hašim Tači i vladajuće partije nisu spremne za izbore.

“Sumnjam da ćemo ići na izbore pošto partije na vlasti nisu u svojim najboljim danima, ali činjenica je da su se sve partije sastale i da su spremne za izbore. Ima i partija koje izjavšnjavaju za izbore, a nisu spremne“, rekao je Seljimi.

Sednica Skupštine Kosova na kojoj će se raspravljati o raspuštanju skupštine zakazana je tek za 22. avgust, a jedini koji su negodovali zbog, kako vide, nepotrebnog odugovlačenja ovog procesa bili su pripadnici Samoopredeljenja i Alternative.

U izjavama za javnost velika većina političkih predstavnika na Kosovu tvrdi da izbore treba raspisati što pre.

Seljimi je kritikovao i odluku bivšeg kosovskog premijera, Ramuša Haradinaja da podnese ostavku zbog poziva Specijalnog suda.

“To nije prvi poziv koji je Haradinaj primio, a nije bilo ni optužnice. Ja ne očekujem da iko bude optužen za rat OVK, a i mnogi drugi su primili poziv”, rekao je on.

Seljimi dodaje i da je bilo mnogo više drugih razloga zbog kog je Haradinaj trebalo da da ostavku, a podseća i da su poslanici AAK glasali za usvajanje Zakona o Specijalnom sudu.

Istovremeno, osuđuje i njegovu odluku da u Hagu ne odgovara na pitanja specijalnog tužioca.

“OVK se ne štiti ćutanjem, ćute samo oni koji su kriviNJ, rekao je Seljimi.

Neophodna koalicija sa LDK

Seljimi je, u skladu sa porukama svojih stranačkih kolega, u emisiji Frontal na T7 istakao i važnost koalicije svoje stranke sa LDK.

Smatra da bi se tako obezbedila većina u parlamentu za donošenje bitnih odluka.

“To je neophodno zbog većine za donošenje važnih odluka. Tu je odnos sa Srbijom, Kosovo bi zauzelo određene stavove, ne zaboravimo da je Kosovo ušlo u dijalog sa Srbijom bez platforme. I druge bitne odluke će biti donete“, rekao je on.

Istovremeno, Seljimi je isključio mogućnost koalicije sa PSD, partijom koja je nastala nakon što je 12 bivših poslanika Samoopredeljenja napustilo partiju i osnovalo novu.

Pročitajte OVDE kakav je zaokret najavio Kadri Veselji.

Izvor: Kosev

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA