Najnovije

SKINUT VEO TAJNOSTI! NOVE INFORMACIJE O MILU I NJEGOVOJ KAMARILI: Crna Gora je u kandžama korucije! Potonuli su u kriminal!

Skidanjem oznake tajnosti sa podataka o stanovima i kreditima za 96 funkcionera, koji uglavnom imaju po jedan ili više stanova, dobre prihode i penzije, a posebno što nagrađeni nisu naveli kroz imovinske kartone, otvorilo je pitanje - da li je vrh države u kandžama korupcije? Premijer Duško Marković obećao je da će tajnost ovih podataka prestati, i da će postati javni, što je posle mesec dana čekanja ispunio.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Za gotovo 36 meseci mandata ove Vlade odobreno je 2,6 miliona evra stambenih kredita po povoljnim uslovima, dok u tu cenu nije uračunato 13 stanova pod povlašćenim uslovima. Državni funkcioneri i službenici, među kojima su oni iz Vlade, parlamenta, pravosuđa, policije, javnih preduzeća... dobijali su od 10.000 do 40.000 evra. Na spisku su i oni koji su dobijali pomoć ili već imaju stanove, a plate su im oko hiljadu ili više od hiljadu i po evra!

Među nagrađenima je direktor Agencije za sprečavanje korupcije Sreten Radonjić, prošle godine dobio je kredit od 40.000 evra od Vlade Crne Gore, odnosno njene Komisije za stambena pitanja. Iako Zakon o sprečavanju sukoba interesa propisuje da svaku promenu imovine veću od 5.000 evra mora prijaviti najkasnije u roku od mesec dana, prema zvaničnim dostupnim informacijama, Radonjić to nije uradio. On prima platu od 1.694 evra i penziju od 950 evra. U njegovom imovinskom izveštaju navodi se da je vlasnik stana od 86 metara kvadratnih, objekta od 44 m2 i dvanaestine zemljišta površine preko 10.000 kvadrata.

Osim Radonjića, na spisku su Osman Nurković, ministar saobraćaja, Damir Šehović, ministar prosvete, i Kemal Purišić, ministar rada i socijalnog staranja. Takođe i bivši načelnik Odeljenja za vojnoobaveštajne poslove Miljan Perović, ambasador Crne Gore u Španiji Aleksandar Eraković, direktorka za evropske integracije u Ministarstvu rada i socijalnog staranja LJiljana Simović, inače supruga potpredsednika Vlade Milutina Simovića. Zatim pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković, dok je njegova sestra, savetnica premijera - Merima Baković, dobila povoljni stambeni kredit od 40.000 evra, koliko i pomoćnica generalnog sekretara Skupštine Jelena Radonjić, generalni sekretar Skupštine Aleksandar Jovićević, zamenik generalnog sekretara Mersudin Gredić, šefica Generalnog sekretarijata Vlade Nataša Pešić, pomoćnici generalnog sekretara Zorka Kordić, Ivo Đoković, Simeun Raonić, Nada Vojvodić. Kredite su dobili poslanici Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, kao i kolege iz DPS, Halil Durković, Nada Drobnjak i Sanja Pavićević...

Pljačka građana

Pre osam godina rečeno je da Vlada neće davati podsticaje svojim funkcionerima na račun stambenih kredita, stanova i drugog. Očigledno da je to za ovu Markovićevu vladu ostala nepoznanica. Jer, za samo tri godine njegovog mandata podeljeno je preko dva i po miliona evra kredita i stanova vladinim funkcionerima, službenicima, poslanicima vladajuće većine, sestrama visokih funkcionera vlasti. Bruka i sramota! Očigledno da bi ovde tužilaštvo imalo pune ruke posla, jer sve vodi na sumnju da se radi o otvorenoj korupciji u vrhu države i pljački građana Crne Gore - kaže za "Novosti" profesor dr Srđa Vukadinović.

Hag krio dokumente vojske RS, koji su mogli da pomognu Karadžiću i Mladiću! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA